5+1 Fodrászinfó tipp a fodrászszalonod újranyitásához

fodraszastok ujranyitasa koronavirus idejen.jpg

5+1 Fodrászinfó tipp fodrászszalonod újranyitásához. Mutatjuk!

Május beköszöntével egyre több fodrász döntött úgy, hogy újra munkába áll. A szalonok újranyitási hulláma ilyen szempontból egyáltalán nem meglepő, hiszen a gazdaság beindítása mellett, a vésztartalékok is végesek. Fodrászszalonok újranyitása, amihez most 5+1 Fodrászinfó tippet is összegyűjtöttünk – figyeld csak!

Nyugalom, biztonság, fodrászat

A fodrászszalonoknak mindig is megvolt a sajátos atmoszférájuk. A termékek finom illata, az elégedett mosolyok, a munka monotonitásából való kiszakadás már korábban is egy sajátos védelmet és biztonságot nyújtott a vendégek számára. A járványhelyzetben való újranyitás kapcsán nincs is fontosabb annál, minthogy ezek az értékek még inkább előtérbe kerüljenek, mi több, kiegészüljenek egy új, bizalmat ébresztő hozzáállással is. Ennek tükrében összegyűjtöttünk pár hasznos tanácsot, ami segítségedre lehet a szakmád és a szalonod következő fejezetében. Figyelem, lehet, hogy néhány gondolat már ismerősen fog csengeni, de mint tudjuk, vannak dolgok, amiket nem lehet elégszer hangsúlyozni.

5+1 Fodrászinfó tipp

a fodrászszalonod újranyitásához

1) Fertőtlenítés mesterfokon

Úgy gondoljuk, hogy a fertőtlenítés fogalmával nem hogy nap mint nap találkozol, de már lelkiismeretfurdalás gyötörne, hogyha egy pillanatra nem gondolnál rá. Azért tartjuk fontosnak megemlíteni a nyilvánvalót, mert általában arról feledkezünk meg legelőször. A folyamatos fertőtlenítés fárasztó művelet, így könnyen beleeshetsz abba a hibába, hogy nem mindenki után, hanem 2-3 vendégenként kezdesz csak hozzá. Azt javasoljuk, fertőtleníts, amikor csak tudsz!

2) Időpontfoglalás és konzultáció “otthoni kivitelben”

Manapság még több értelmet nyer a virtuális tér, mint valaha, hiszen most nem csak időt spórolhatsz meg azzal, hogy online végzed a vendégekkel való konzultációt és időpontfoglalást, de még példamutatóan is cselekszel. Buzdítsd vendégeidet az online kommunikációra, hogy ezzel is csökkentsétek a szalonban eltöltött közös időt! 

5+1_fodraszinfo_tipp_szalon_ujranyitas_2

3) Folyamatos kommunikáció

A kommunikáció hatékonyságának növelése, nem kizárólag a vendégek körében fontos, hanem a saját csapatodon belül is. Vedd elejét a félelemnek, kérdéseknek, bizonytalanságnak a folyamatos kommunikációval így nem érhet semmi sem váratlanul. Ezekben a napokban különösen számít, hogy az összetartást érezze a vendégkör is, mert csak így alakulhat ki megfelelő biztonságérzet. 

4) Munkarend és csapatdinamika

A legfontosabb óvintézkedések között elkerülhetetlen a minimalizált létszám megemlítése. Ezt nem kizárólag a kevesebb vendég fogadásával lehet elérni, hanem egy rögzített munkarenddel is. A koronavírus idején több alkalmazott foglalkoztatása esetén érdemes “fodrászcsapatokat” alkotni, és szigorúan meghatározni, hogy melyik napon és ki tartózkodhat az üzletben. Így könnyen és előreláthatóan minimalizálni lehet a félreértéseket, a “felesleges” új emberekkel való találkozásokat, illetve a fodrászok is kizárólag csak azokkal a kollégáikkal találkoznak periodikusan, akikkel már előtte is. 

5+1_fodraszinfo_tipp_szalon_ujranyitas_3

5) Praktikus megoldások

A kézfertőtlenítőt tedd közvetlenül a bejárathoz. Különösen figyelj oda, hogy a szalonba toppanó vendég első dolga tényleg a fertőtlenítés legyen! Ha ezzel megvagy, olyan apró változtatásokat is véghetsz vihetsz a szalonban, mint a terminál, vagy a számítógépek billentyűzetének fóliával való védése, amit a folyamatos fertőtlenítés helyett elég csak időnként lecserélni.

5+1 Koronavírus teszt

A járvány idején ne feledkezz meg a folyamatos rutinellenőrzésekről, a legkisebb panasz esetén is azonnal vizsgáltasd ki magad! Hogy miért fontos ez akkor is, amikor betartod az alapszabályokat? Nap mint nap más és más vendégek érkeznek a szalonba, ami folyamatosan növeli a fertőzés esélyét. Már egy jó ideje túl vagyunk a járvány azon szakaszán, amikor még követni lehetett, hogy ki és hogyan fertőződik meg, ezért az óvintékezdések ellenére ne legyél rest a koronavírus teszt és a különböző kivizsgálások időszakos elvégzésére!

5+1_fodraszinfo_tipp_szalon_ujranyitas_4

Kapcsolódó Fodrászinfó cikkek:

#1 Fodrászatok újranyitása Németországban: luxus helyett biztonság

#2 Kormányrendeletek tisztázása a fodrászatok újranyitásának tükrében

 

Szöveg: Fodrászinfó

Képek: itt, itt, itt, itt és itt

Ha tetszett a cikkünk, köszönjük a lájkokat és a megosztásokat! 🙂

Közzétéve: 2020-05-11 18:58

5+1_fodraszinfo_tipp_szalon_ujranyitas_cover