5+1 ok, amiért a HairContrast oktatások hiánypótlóak

HairContrast_5+1_oktatas_cover

A HairContrast oktatások mellett sok jó érvünk van. Figyelj!

Számodra is fontos a folyamatos megújulás? Számodra is értéket jelent, hogy a magánéletedben és a karrieredben is képes legyél valami teljesen másba, a megszokottól eltérőbe belevágni? Akkor most itt az idő, hogy megismerkedj egy olyan fodrászati lehetősségel, amely túlmutat a forma-, illetve színtechnikai képzések világán. 5+1 ok, amiért a HairContrast  oktatásokkal magasabb szintre emelheted a szakmaiságodat!

A fodrász mint hétköznapi terapeuta

A psziché bármely területét is vesszük górcső alá, az egészséges önbizalomhoz és az önbecsléshez ugyanúgy szükség van a külsőségeinkre, az első benyomást és találkozást moderáló stílusjegyekre. Ennek egyik legmeghatározóbb része a hajunk és a frizuránk, ami olykor betegség vagy genetika miatt megritkul, intenzív hullásnak indul. Ilyenkor minden esetben csorbul az önkép, de szerencsére ezt a problémát egy dán cég – a megszokottól eltérően – fodrászati szempontból is megközelítette. A HairContrast 1999 óta látja el maximálisan a hajbetegségben szenvedő vendégeket, 2013-tól pedig Magyarországon is elérhetőek a szolgáltatásaik és a fodrászképzéseik. Legújabb cikkünkben az oktatások egydülállóságát igyekeztünk feltárni, amelyben segítségünkre voltak a HairContrast szakemberei, Murányi Katalin és Pászner-Ungvári Krisztina. 

beruhazasi_korkep2019_HairContrast

HairContrast oktatások

5+1 ok, amiért a HairContrast oktatások hiánypótlóak

#1 A HairContrast oktatások tudásanyaga összehasonlíthatatlan más képzési formák ismereteivel

A HairContrast oktatások már alapjaiban eltérnek a megszokottól, hiszen szolgáltatásaik éppen egy olyan szegmenst képviselnek, amellyel legtöbben maximum elméleti síkon találkoznak. A HairContrast által nyújtott tananyag nemcsak széleskörű, de egy olyan tudás is, amely 2013 előtt elérhetetlen volt Magyarországon. Most azonban egyszerre válhatsz

  • a T-parting (hajtődúsítás),
  • a Top extension, New Me (férfias kopaszodás, foltos kopaszodás),
  • az Airskin (speciális paróka),
  • a Secret spot (kisebb foltos kopaszodás)

mesterévé. Írhatnánk úgy is, hogy ezekkel az ismeretekkel nemcsak a szakmai tudásod színvonalát emelheted, de a vendégeiddel való kapcsolataidat is elmélyítheted.

#2 A HairContrast oktatásokkal nem csak feltöltődsz, de meg is újulsz

A fodrásziparban nincs megállás. Sorra érkeznek a legújabb fejlesztések – legyen szó termékekről és technikákról egyaránt -, azonban még így is sokan eljutnak a szakmai kiégés pillanatához, mert úgy érzik, nem tudnak többé újat mutatni. Az első pontban felsorolt HairContrast szolgáltatások egyedülállósága azonban biztosan kiszakít majd a mókuskerékből, hiszen egy olyan tudásanyagot biztosít, amellyel máshol még aligha találkozhattál.

#3 A HairContrast oktatások után tényleg nem érvelhetsz azzal, hogy “fodrász vagyok, nem pszichológus”

Hányszor hangzott már el a szádból, hogy fodrász vagy és nem pszichológus? Na ugye. Van aki ugyan teljes mértékben elfogadja, hogy a munkaköri leírásának ugyan kimondatlan, de alapvető része a vendég lelkének ápolása is, de ez nem mindenkinek ugyanennyire egyértelmű –  tesszük hozzá, teljesen érthető okokból. Ahhoz, hogy kinek mit jelent a hivatása, jellem kérdése, éppen ezért ez a bekezdés egyben figyelemfelhívás is! A HairContrast képzések elsajátítával és használatával ugyanis egy olyan magasfokú empátiára és együttérzésre is szükség van, ami nem tanulható. A képzések alapja a bizalomra, a diszkrécióra és a magabiztosságra épül, ami egyébként minden szempontból fantasztikus kombináció. 

HairContrast_5+1_oktatas_2

#4 A HairContrast oktatások nem követik a hagyományos képzési formákat

A HairContrast oktatások eltérnek a klasszikus képzési formák felépítésétől, ugyanis a megszokott, előre meghirdetett időpontok helyett minden a tanulnivágyó fodrász igényeihez van igazítva. Ez nem jelent mást, minthogy a szakember kiválasztja a HairContrast szolgáltatások közül a számára legérdekesebbeket, majd a HairContrast oktatóval közösen egyezteti a mindkettejük számára megoldható képzési dátumot. Ilyen mértékű flexibilitás sok helyen nem elérhető.

#5A HairContrast oktatásokkal felvirágoztathatod szalonod működését

Bizony, ez a bekezdés nem szól másról, mint a piszkos anyagiakról, de ezen nincs semmi szégyellnivaló. Tudjuk jól, hogy szinte minden fodrász egytől-egyig szerelmes a szakmájába, de ettől függetlenül ez ugyanúgy megélhetés, ezért mindig fontos szempont, hogy tudd, mikor és mibe invesztálod a pénzed. Szerencsére ilyen szempontból is csupa jóhírrel szolgálhatunk, ugyanis a HairContrast képzések költsége már az első szalonmunka után is megtérülhet. Ennek oka, hogy a termékek folyamatos karbantartást igényelnek, átlagosan nézve a HairContrast szolgáltatásokat igénylő vendégnek négy hetente vissza kell látogatnia a szalonba. (Az anyagiakon túl, ez fontos szerepet játszik a fodrász-vendég lojalitás kialakításában és fenntartásában is.)

#5+1 A HairContrast oktatásokkal újra csillogást hozhatsz az emberek szemébe

Már a cikk bevezetésében is utaltunk arra, hogy az önmagunk iránti egészséges tisztelet kialakításában milyen jelentős szereppel bír a frizuránk. Vannak sajnos olyan súlyos esetek, amikor például egy kemoterápia után a haj nem nő vissza. A rákos megbetegedések már önmagukban is hatalmas küzdésre és kitartásra sarkallják az embert, ami után a haj már csak másodlagosnak tűnik, pedig a regenerálódás szerves része. Ha a hajvágás-hajszárítás-hajfestés bűvkörén túl szeretnéd visszahozni az emberek szemébe a csillogást és a hitet, akkor most már tudod mi a dolgod! 🙂

HairContrast_5+1_oktatas_1

Szeretnél még többet megtudni a HairContrast világáról? Olvasd el korábbi cikkeinket:

#1 Hajhullást és hajritkulást kiváltó leggyakoribb betegségek

#2 Részletesen a HairContrast szolgáltatásokról

#3 Hajhullás orvoslása: mit ajánlanak a HairContrast szakemberei?

#4 Részletesen a HairContrast képzési formákról

#5 HairContrast szalonszolgáltatások üzleti szempontból

#5+1 A dán királyi család kedvenc hajápolója

 

Szöveg: Fodrászinfó

Forrás: HairContrast, különös köszönet Murányi Katalinnak és Pászner-Ungvári Krisztinának

Ha tetszett a HairContrast képzésekről szóló cikkünk, a lájkokat és megosztásokat köszönjük! 🙂

Közzétéve: 2020-03-06 16:30

HairContrast_5+1_oktatas_cover
HairContrast_5+1_oktatas_cover
HairContrast_5+1_oktatas_2