A L’Oréal Professionnel nagykövetek üzenete

LOreal Professionnel Style and Colour Trophy 2018

A neves fodrászverseny kapcsán szólaltak meg a L’Oréal Professionnel nagykövetek.

A L’Oréal Professionnel Style & Colour Trophy 2018 megmérettetésének versenykiírása a „párizsi nő” bemutatása. A kiírás elsőre igazán könnyűnek tűnik, ám amint elkezdünk gondolkozni a pályamunkán, a figyelem sokfelé szaladhat. Ezért arra gondoltunk, hogy megkérdezzük a tisztelt szakmai zsűrit, a L’Oréal Professionnel nagyköveteit, mit tanácsolnának a pályázóknak, hogyan közelítsék meg a témát és egyáltalán a L’Oréal Professionnel Style & Colour Trophy versenyét.

Mit tanácsolnak a L’Oréal Professionnel nagykövetei, hogyan érdemes nevezni a L’Oréal Professionnel Style & Colour Trophy versenyére?

LOreal_Professionnel_Colour_Trophy_verseny_2018_001

Zsiga Renáta fodrászmester, a L’Oréal Professionnel nagykövete

„Azt javasolnám a versenyzőknek, hogy a Style & Colour Trophy versenyre úgy készüljenek, hogy pályamunkájukkal mind a három fordulót sikeresen tudják teljesíteni. Gyakorlati tippjeim 12 pontja:
1. Készítsetek egy jó fotót a modellről, amelyen jól látszik a frizura, smink és a design.
2. Ügyeljetek arra, hogy a frizura és a modell feje jó szögből legyen lefotózva.
3. Legyetek kreatívak!
4. Inspirálódjatok a L’Oréal Professionnel 2018 hajszín trendjeiből, hajfestési technikáiból, azokat szabadon és kreatívan alkalmazzátok.
5. A fotókon ügyeljetek a jó fényviszonyokra, a hajszín jól látszódjon.
6. Inspirálódjatok a divat, smink, építészet, fotók, művészetek stb. aktuális vagy már a 2019-es trendjeiből, de akár a saját elképzeléseitekből, majd ezekből állítsatok össze egy fotómontázst, amely nagy segítségetekre lesz a legjobb vonal kialakításában.
7. Határozzátok meg a célt, amit viszont szeretnétek látni a fotókon.
8. Nagyon fontos a megfelelő modell kiválasztása, aki nemcsak a fotókon, de élőben is mutatós, egyedi, így a pályamunka különleges megjelenésű lesz összhatásában.
9. Nagyon fontosnak tartom a jól megválasztott csapatot. A 3 fő így tevődhet össze: fodrász, sminkes/stylist és modell.
10. Tudjátok megvalósítani a zsűri előtt élőben is a fotón látható frizurát és stylingot a megadott időkorláton belül.
11. Tudjatok és merjetek beszélni az alkotás hátteréről a kíváncsi zsűri előtt.
12. Legyetek bátrak, kreatívak, érezzük, hogy élvezitek és szeretitek, amit alkottatok.”

Zsiga Renata fodrasz portre LOreal Professionnel

Hajas László fodrászmester, a L’Oréal Professionnel nagykövete

„Az első és legfontosabb, hogy a versenyző találja ki, mit szeretne üzenni a munkájával. Ha párizsi nő, akkor feltétlenül inspirálódjon a legnagyobb francia divatházak divatbemutatóiból és kollekcióiból; az elegancia, finomság és nőiesség legyenek az alapelemei. Ha megvan a hangulat és a koncepció, amit meg szeretne valósítani, akkor ahhoz találjon egy megfelelő modellt és a csapattal közösen alkossák meg a képet. Fontos, hogy a pályamunka pontosan passzoljon a L’Oréal Professionnel imázsához, ami kicsit könnyedebb, végtelenül nőies és közelebb áll a populáris divathoz, mint az angolszász hajvágási vonal. A hangulat nagyon fontos, utána jöhetnek az apró részletek.”

Hajas Laszlo fodrasz portre LOreal Professionnel

Dudás Attila fodrászmester, a L’Oréal Professionnel nagykövete

„A sikeres verseny kulcsa szerintem a felkészülésben, az erős koncepcióban rejlik. Nagyon fontos, hogy először keressük meg az inspirációt, legyen egy hangulat, egy mood, egy tökéletes összhatás, amit a képpel üzenni szeretnénk. Végezzünk kutatómunkát és lássuk szemünk előtt a total look-ot. A verseny nehézsége, hogy egy képben kell mindezt visszaadni, ezért fókuszáljunk arra az egy képre, törekedjünk arra, hogy azon az egy fotón lehessen érezni a koncepciót. Legyen mélysége, tükrözze a beletett munkát, sugározzon harmóniát, miközben legyen előremutató. A versenykiírásban szereplő párizsi nő nekem kicsit wampos, a mai divatnak biztosan nem meghatározó ikonja.”

Dudas Attila fodrasz portre LOreal Professionnel

Kucsera Zsolt fodrászmester, a L’Oréal Professionnel nagykövete

„Mi, a zsűriben, összhatásában nézzük a pályamunkákat, egy képbe zárt az egész anyag, ezért az összhatás és a kép hangulata a legfontosabb, amit apró, finom részletekkel érdemes kiegészíteni. Már elsőre ránézésre látszik a munkán, hogy melyik az, amivel igazán sokat foglalkoztak. Én személy szerint mindig azt nézem, hogy az adott pályamunka mennyire van egyben: az egység a legfontosabb és csak utána megyek bele a részletekbe. Fontos, hogy a beadott anyag mennyire mai és előremutató. A versenykiírásban szereplő párizsi nő számomra a femme fatale, azaz a végzet asszonya. Ez a lágyabb, nőiesebb stílus hozzám is sokkal közelebb áll. Szerintem az is érdekes, hogy a versenyző hogyan viszi bele a pályázatába a saját stílusát, illetve abból milyen irányba indul el.”

Kucsera Zsolt fodrasz portre LOreal Professionnel.

Zsidró Tamás fodrászmester, a L’Oréal Professionnel nagykövete

„Én az extrémebb vonalat szeretném látni. Azt tanácsolom a fodrászoknak, hogy egy picit lőjék felül munkájukat. Vagyis csináljanak olyat, amit még nem csináltak. Nem azt várjuk, ami az üzletben készül. Mindenképp mutassanak túl a napi rutinon. Azt lássuk a munkáikban, hogy tovább gondolták ezt a vonalat a fodrászok. Legyenek bátrak és vállalják fel azt is, ha nekik a párizsi nőről nem az a kép jut eszükbe, mint mindenki másnak.”

Zsidro Tamas fodrasz portre LOreal Professionnel

 

Megtetszett a nagykövetek ajánlója? Látod magad a győztesek között? Nevezz a versenyre!

A Jelentkezési lapot innen tudod letölteni:

Fodraszinfo jelentkezem gomb

VIGYÁZAT!

A jelentkezési határidő igen szűkös, 2018. szeptember 1., de a feladat egyáltalán nem teljesíthetetlen, ha igazán akarod! Csak rajtad áll: belevágsz?

Oszd meg ezt a felhívást az alkotó csapatoddal és álljatok neki a közös munkának már ma! Tipp: a versenyre nem csak L’Oréal Professionnel szerződött fodrászok jelentkezhetnek. Az egyetlen kitétel. hogy a frizura a L’Oréal Professionnel termékeivel legyen elkészítve.

LOreal Professionnel Style and Colour Trophy 2018

Szöveg: fodraszinfo.com

Képek: L’Oréal Professionnel

Tetszik a felhívás? Légy bátor és vágj bele már ma!

Közzétéve: 2018-08-03 12:32

Hajas Laszlo fodrasz portre LOreal Professionnel
Zsiga Renata fodrasz portre LOreal Professionnel
Kucsera Zsolt fodrasz portre LOreal Professionnel.