A szürke hétköznapok színfoltja: megérkezett a fodrász #karanténdal!

fodrasz_karantendal_cover

A #fodrászkaranténdal ötletgazdájával beszélgettünk. 

Ez a karantén sok mindenre fényt derít: megmutatja, kiben mi is lakozik. Legutóbb éppen négy fodrász hölgyről derült ki, hogy a szalonbéli kreativitáson túl dalszerzésben és előadásban is milyen klasszak. Egy dal, egy közös történet, négy barátnő és pár nap, ezek a #karanténdal hozzávalói. Harisné Szita Tímea ötletgazdával beszélgettünk.

Kinek az ötlete a #karanténdal?

Van egy Baja és környéke fodrász klubunk és Facebook csoportunk ezen a néven, ott osztom meg az oktatásokat, amiket szervezek és minden fodrászattal kapcsolatos tartalmat. Egy boltosok által készített karanténdalt osztottam meg, ami megnézése alatt könnybe lábadt a szemem, elszorult a torkom. Elgondoltam, milyen jó lenne, ha a fodrászok is így összetartanának. Ott kérdeztem meg a kollégáktól, kinek van kedve valami hasonlót csinálni. Még nem valami aktív a csoport, kevesen kommentelnek, ott nem nagyon érkezett válasz, így személyesen kerestem olyan csajokat, akik aktívak és jó hangjuk van. Ezek voltak a fő szempontok! Elsőként Bea reagált. Olyan lelkesek lettünk, hogy egész éjjel chateltünk. Neki már kész ötlete volt, még este megírta a dalt, másnap felénekelte, elküldte a videót, onnan megtanultuk. Csináltunk egy próbát és pár nap múlva felvettük.

Milyen volt a dal fogadtatása?

Nagyon szeretik. Nem is számítottunk rá, hogy a vendégeink így örülnek majd. Hálás vagyok a barátnőimnek, hogy ily módon üzenhettünk a vendégeknek, akik szintén barátnőink, szinte családtagjaink, és nagyon hiányoznak. Úgy, mint a munkánk, a megszokott pörgés, ami egy fodrászszalonban természetes. Várjuk nagyon, hogy ez visszatérjen az életünkbe, ha lehet minél kevesebb betegség nélkül.

Kikből áll a csapat? 

Kochné Bakos Bea, Nagyné Kazinczi Cecília, Seregné Buchmüller Csilla a csapat tagjai, nagyon jó barátnők vagyunk!

fodrasz_karantendal_1

Honnan az ismeretség?

Beával és Csillával egyidős gyerekeink vannak. Beának két nappal fiatalabb lánya van, Csillának három hónappal fiatalabb fia és Csilla nálam tanulta ezt a szép mesterséget, mikor szülés után visszaálltam dolgozni. Ennek már húsz éve! Cilike pedig a fiam keresztanyukája. Együtt karácsonyozunk, húsvétolunk, szüli- és névnapozunk, még nyaralni is szoktunk együtt.

A fodrászszakmában megfigyelhető egy tömeges újra nyitás. Kicsit a fodrászoknak is szól ez a dal?

Igen, kicsit ezzel azt üzennénk, hogy legyenek empatikusak, elfogadóbbak egymással, erre biztatnánk őket! Nem lehet elég okosnak lenni, rengeteg információt egyensúlyba helyezni a zárva/nyitva tartás kapcsán. Mi ezért inkább az összefogásra szeretnénk felhívni a figyelmet. Az egészségünk nagyon fontos, ugyanannyira a vállalkozásaink is!

Vagyis akkor ti is dolgoztok?

Igen. Bár lelassulva, szabályokat szigorúan betartva, de heti pár napot vállaltunk újra. A vendégeink vegyesen fogadták ezt a helyzetet, ők is ugyanúgy mint mi: sokszor nem tudják, mit gondoljanak. Húsvét előtt sokan megbolydultak. Én személy szerint pár napra visszaálltam dolgozni tűzoltásként, hogy ne veszítsem el a vendégköröm, amiért 27 éve dolgozom.

Mit gondolsz, egy pár hetes, hónapos kihagyás elvezethetne odáig, hogy a teljes vendégkört újra kelljen építeni?

Az én megítélésem szerint: minél több hónap telik el, annál nagyobb veszteség mindenkinek. De a vendégkör megtartása összetett kérdés: sok mindenen múlik. Szakmai tudáson, emberi kapcsolatokon, anyagi helyzeten. Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy fogyasztói társadalomban élünk, ezért mindig lesz munkánk. Bár lehet, hogy átcserélődnek a vendégeink. Akaratlanul és szándékosan is.

Íme a fodrász #karanténdal, kattints:  

 

Szöveg: Hansági Dorka 

Forrás és képek: Harisné Szita Tímea

Tetszett? Köszönjük, hogyha lájkolod vagy megosztod, amit olvastál és hallottál ! 🙂

Közzétéve: 2020-04-19 11:35

fodrasz_karantendal_1