Balayage mestertippek Soliman Yasmine fodrásztól

balayage-mestertippek-soliman-yasmine (1)

Balayage mestertippek tekintetében a legjobb helyen jársz!

Soliman Yasmine munkái mellett nem lehet szó nélkül elmenni. A szakmai tudása kimagasló és ami még inkább feltűnővé teszi, az a kész hajak bemutatása. A fiatal fodrásztehetség nagy gondot fordít a frizurák fotózására, a koncepció kitalálására. A mai világban ugyanis a hajak bemutatása épp annyira fontos, mint azok pontos elkészítése. Balayage mestertippek következnek Soliman Yasmintól, érdemes minden szempontból megfigyelni munkáját.

Hogyan lettél a balayage haj specialistája?

„Életem első, és egyben a legmeghatározóbb munkája 6 évvel ezelőtt történt, még középiskolás koromban, amikor a barátnőm kérésére megpróbálkoztam egy ombre festéssel. Természetesen mindezt szakmai tudás nélkül. A végeredmény, a legnagyobb meglepetésünkre nagyon jó lett. Ez volt az a pillanat, amikor eldöntöttem, hogy hajszínekkel fogok később foglalkozni, és ez lesz az én szakmám.

Elvégeztem egy fodrásziskolát, három éve dolgozom ebben a szakmában. Nagy hatással volt rám Szabó Imre Szalonja, ahol tanulóként a legjobbaktól leshettem el a szakma fortélyait.”

yasmine-soliman-1
yasmine-soliman

Balayage mesterippek Soliman Yasminetól

Mi számodra a legfontosabb munkád során?

„Fontosnak tartom, hogy a vendég elégedetten távozzon, éppen ezért igyekszem minél többet fejlődni, a legújabb technikákat elsajátítani, hogy naprakész legyek. Minden vendégem hajszínét úgy készítem el, mintha csak a sajátomat készíteném. Szerencsés vagyok, mert a munkám egyben a szenvedélyem is!”

Balayage mestertippek és inspiráció fodrászoknak

Yasmine munkái mindig lenyűgöznek minket. Éppen ezért arra kértük, következő vendégénél készítsen egy olyan fotósorozatot, amiben lépésről-lépésre bemutatja a balayage haj elkészítését, mesterippeket ad olvasóinknak. Azt gondoljuk, hogy ez az anyag segítség lehet a fodrászoknak a technika elsajátításához, tudásuk bővítéséhez, a vendégek pedig bepillanthatnak a kulisszák mögé. Merthogy egy ilyen frizura elkészítése nagy szakértelmet igényel, így lesz a végeredmény éppen olyan, amilyet szeretnénk.

Egy ilyen jellegű munkának hogyan állsz neki? 

„Minden vendég haja más-más technikát, munkafolyamatot igényel. Ez függ attól, hogy mi a kiindulási alap és a kívánt szín. Ezért minden nagy munkám előtt tartok egy személyes konzultációt, hogy megnézhessem a hajat élőben, illetve, hogy átbeszélhessük a vendég jövőbeli hajszínét. Majd ezek alapján döntöm el, hogy melyik technikát fogom alkalmazni.”

A balayage haj elkészítésének lépései

Mire elérkezik az időpont, addigra én már fejben felkészültem, megterveztem a hajszínt. A munkafolyamat előtt készítek egy előtte képet, majd kikeverem a hajának megfelelő szőkítőt (mindig a Schwarzkopf Professional BlondMe szőkítőport használom) és hozzákeverem az Olaplex No 1 kötés-sokszorozó terméket. Elkezdem a kiválasztott technikát alkalmazni.

Jelen esetben airtouch technikát választottam a vendégemnek, mert természetes hatást eredményez és gyönyörű, hosszú átmenetet lehet vele készíteni. Vékony passzékat leválasztva haladtam végig, ami nagyon fontos a tökéletes végeredmény eléréséhez. Hajszárítóval kifújtam a rövidebb szálakat, ami a kezembe maradt, azt megfestettem szőkítővel. Így haladtam végig. Miután elértem a megfelelő szőkítési alapot, finoman samponnal átmostam a hajat, ügyelve arra, hogy ne maradjon a hajban szőkítő. Majd a megfelelő színt kiválasztva (Schwarzkopf Professional #tbh 8-19 2% oxi) felvittem az anyagot a hajra és fésű segítségével eloszlattam. 20 perc hatóidő elteltével jöhetett a hajmosás, majd az Olaplex No 2, 10-20 perc hatóidővel. Szárítás és stylingolás után készítettem el az utána képet.”

“Előtte” kép

Balayage-mestertippek-yasmine-soliman

Airtouch technika alkalmazása

Balayage-mestertippek-yasmine-soliman
Balayage-mestertippek-yasmine-soliman
Balayage-mestertippek-yasmine-soliman
Balayage-mestertippek-yasmine-soliman
Balayage-mestertippek-yasmine-soliman
Balayage-mestertippek-yasmine-soliman

Végeredmény, vagyis az “utána” kép

Balayage-mestertippek-yasmine-soliman

Egy balayage során mekkora anyagmennyiséggel számolsz? 

„Általában egy normál sűrűségű és hosszúságú hajnál 60g szőkítőport 1:2 arányba használok fel, árnyaláshoz pedig 30g színezőt. Ha szükséges a tőfestés, akkor körülbelül 40g festéket keverek még ki.”

Árazás: egy ilyen munkát te milyen módon árazol be? 

„Az ár nagyon sok mindentől függ: a haj hosszúságától, annak sűrűségétől, a kiválasztott technikától, a kiinduló színtől, illetve a felhasznált anyagmennyiségtől. De a konzultáción, az átbeszéltek alapján mindig elmondom a körülbelüli összeget a vendégnek, így nincs meglepetés.”

A hajfestés után milyen otthoni hajápolókat ajánlottál vendégednek? 

„Hajának megfelelő BlondMe keratinos sampont, balzsamot és maszkot ajánlottam, amik kifejezetten szőkített hajra valók. A BlondMe pakolás helyett szoktam ajánlani még a ChromaID hajszínező kötéserősítő maszkot. Ezzel nem csak a haját tudja intenzíven ápolni, hanem az árnyalatok tartósságát is meg tudja hosszabbítani. Minden vendégnek elmondom, hogy a szőkített haj legnagyobb ellensége a forróeszközökkel való formázás, ezért próbálom lebeszélni a vendégeket a használatáról, mindezt úgy, hogy természetesen ajánlok helyette más opciókat. Aki mégis ragaszkodik pl. a hajvasaláshoz, göndörítéshez, annak mindenképp hővédőt ajánlok. Az egyik kedvencem a Schwarzkopf Professional OSiS+ Flatliner. Táplálásként a Schwarzkopf Professional BC Hairtherapy olajait is szoktam ajánlani.”

Balayage-mestertippek-yasmine-soliman

A most elkészített hajszín mennyire tartós? Úgy értem, mennyi idő múlva fog valószínűleg visszatérni a vendég és akkor milyen szolgáltatást fogsz neki nyújtani? 

„Egy jól elkészített hajszín airtouch technikával nem igényli havonta a festést. Éppen ezért elég 4-6 havonta frissíteni, hiszen a hosszú, természetes átmenet miatt lenövésmentes a szín. Következő alkalommal feljebb húzom a világos részt. Itt a korábban szőkített részre, abban az esetben megyek rá szőkítővel, ha világosabbra szeretné a vendég.”

Balayage love: mutatunk mindent, amit e témakörben érdemes megnézned

Soliman Yasmine Instagram @balayagelove_

Soliman Yasmine Facebook: https://www.facebook.com/Hair-by-Yasmine-102219435278269

Fodrászinfó cikkek

Balayage hajfestés: mestertippek Gábor Tímeától

Hogyan lesz valaki balayage specialista fodrász?

Szöveg: Hansági Dorka

Képek: Soliman Yasmine

Ha tetszett ez a step by step, köszönjük a megosztást és Like-ot! Ha pedig Te is szívesen bemutatnád munkád, csatlakozz a Fodrászinfó Pro közösséghez, mert ott mindig van megjelenésre lehetőség!

Közzétéve: 2021-04-15 18:34

Balayage-mestertippek-yasmine-soliman
Balayage-mestertippek-yasmine-soliman
Balayage-mestertippek-yasmine-soliman