Fodrász aspektus járványhelyzetben: a professzionális munka jelentősége

loreal_group_digitalis_oktatasok_cover

Bemutatunk néhány fodrász aspektust járványhelyzetben.

Vannak gondolatok, amiket nem lehet elégszer kihangsúlyozni. A járványhelyzet második hulláma esetében újra szükséges sorra venni azokat az eszméket, amelyek a felelősségteljességről, a tudatosságról szólnak. Ha mindezzel megvagyunk, akkor a következő lépcsőfok, hogy mindezt össze tudjuk fésülni a saját életünkkel, a szakmaiságunkkal. Ezúttal a L’Oréal Professionnel nagykövetei osztották meg gondolataikat a professzionális fodrászat jelentőségéről: olvasd, hallgasd, tanulj belőle!

Tiszteld a másik szakmáját!

A Fodrászinfó életében mindig kiemelt figyelmet szentelünk annak, hogy a laikus tábor felé is eljuttassuk azokat az információkat, amelyek megvédik a fodrászat tiszteletét, a minőség és a professzionalitás jelentőségét. Természetesen a COVID-19 első hulláma során mi is az otthonmaradás mellett tettük le a voksunkat, és mindenkit arra bátorítottunk, hogy szeresse a lenövését (akármilyen nehéz is)! Ennek ellenére, a kötelező karantén megszüntetésével nem kevés dolga akadt a fodrászoknak, számos elrontott hajszínt, és otthoni körülmények között történő cikkcakk formát kellett orvosolniuk. Éppen ezért nagyon fontosnak találjuk, hogy  a járványhelyzet újbóli felerősödésével elismert szakemberek gondolatain keresztül tolmácsoljuk, hogy miért bízd profikra a frizurád! Ettől függetlenül fodrászként is sok termék-, és szolgáltatás inspirációval találkozhattok majd a videókban. Olvassátok figyelmesen a sorokat, hallgassátok és nézzétek figyelmesen a tartalmat, mert nem csak fontos üzeneteket közvetítenek.

markak_napja_fodraszinfo_loreal_6

Fodrász aspektus járványhelyzetben

FIGYELEM: a cikkben található videók ugyan közvetlenül a koronavírus első hulláma után készültek, azonban a benne található tartalom még most is fontos. Annak érdekében, hogy naprakészek maradjunk, újra felkerestük a L’Oréal Professionnel nagyköveteit és képviselőit, hogy egy “akkor és most” formában oszthassuk meg veletek a gondolataikat.

#1 Hajas Fodrász Szalonok

AKKOR:

A koronavírus hazánkba történő berobbanása után, a Hajas Fodrász Szalonok dolgozói az elsők között döntöttek úgy, hogy bezárják az üzletek kapuit. A karantén után újult erővel és a megfelelő óvintézkedések mellett nyitottak ki újra, amikor is a szakembereknek a vendégek látványos lenövéseivel és elroncsolódott hajszerkezeteivel kellett megküzdeniük. Hajas László éppen ennek okán mesélte el gondolatait a professzionális fodrászat jelentőségéről, ami egyaránt érinti a vendég és a szakember oldalát. Kattints a videóra, informálódj, de annyit még elárulunk, hogy szóba kerül a L’Oréal Professionnel egyik menő termékújdonsága is, a Pro Longer! (A termékről itt írtunk bővebben, egy kattintással szörfölj át ide is, miután megnézted a videót!)

MOST:

“Az egész világ egy olyan helyzetben van jelenleg, amiben még soha: nincsenek tapasztalataink, bevált konfliktuskezelő megoldásaink, egyszerűen mindent újra át kell gondolnunk és meg kell terveznünk. Jelenleg a legfontosabb, hogy a hiányosságainkat korrigáljuk, az erősségeinket pedig fejlesszük. Itt elsősorban arra gondolok, hogy a szolgáltatásaink eddig is kifejezetten vendégközpontúak voltak – mindig is nagyon figyeltünk arra, hogy a hozzánk érkezők már az első pillanattól azt érezzék, hogy csak velük foglalkozunk –, most azonban mindez még nagyobb jelentőséggel bír. Éppen ezért én ilyenkor is a tanácsadásra fektetem a legtöbb hangsúlyt, mert úgy gondolom, hogy ez éppen olyan, mint amikor a beteg elmegy az orvosához: a doktor pontos diagnózist állít fel, és az alapján megoldást nyújt. Ezt az attitűdöt a fodrászaimtól is elvárom, tudniuk kell a használt termékek összes tulajdonságát, hogy a lehető legjobb megoldást tudják ajánlani a vendégeiknek. A második hullám alatt a fokozott figyelem mellett, a maszkhasználatot is újra kötelezővé tettük a szakemberek és a vendégek számára is, hiszen a számok folyamatosan növekednek. Bízom benne, hogy szalonunkban nem történik megbetegedés, és ezért minden tőlünk telhetőt meg is teszünk, rendszeresen fertőtlenítünk.”

#2 Kucsera Hajszalon

AKKOR:

A Kucsera Hajszalon márciusban szintén az elsők között volt, mikor a COVID első hulláma begyűrűzött hazánkba. Az üzlet újranyitása után kiemelkedő szerepet kapott a tisztaság, és a higiéné fenntartása, illetve a vendégek megfelelő, otthoni hajápolásra való edukálása. Kucsera Zsolt ezekről a tapasztalatairól mondja el véleményét a videóban, amelyben egy professzionális eszköz is a fókuszba kerül, a SteamPod 3.0 hajvasaló – kattints!

MOST:

“A vírus megjelenése óta kialakult protokollt – függetlenül az esetszámoktól –, szalonunkban folyamatosan megtartottuk, és most még biztosabb vagyok benne, hogy ez egy jó döntésnek bizonyult. Szüntelenül figyelem a statisztikákat, hogy a változásokra azonnali megoldást találhassunk. Véleményem szerint most még nagyobb figyelmet kell fordítanunk a szalonba betérő régi és új vendégekre. Hála a L’Oréal Professionnel csapatának és segítségnyújtásának, ehhez számos eszköz a rendelkezésünkre áll, mind üzleti szempontból, mind a termékek és a szolgáltatások oldaláról nézve.”

#3 Zsidró Szalon

AKKOR:

A koronavírus első hullámának a végén, a Zsidró Szalon munkatársai is alig várták, hogy visszatérjenek a mindennapos rutinjukhoz. Amikor ez megtörtént, azonnal  felismerték, hogy bizony a vendégigényekre is kihatást gyakorolt az újonnan megjelenő vírus. A legtöbb esetben az otthon készített, elrontott hajszínekkel keresték fel a fodrászokat, aminek helyreállításában rengeteget segített a L’Oréal innovatív applikációja, a Style My Hair Pro. A karantén után hódító hajfestési technikákról, és a megfelelő árnyalatok kiválasztásáról Baschán Bianka, a Zsidró Szalon tehetséges szakembere számolt be a videóban – figyeld csak!

MOST:

“A mostani helyzetben kifejezetten fontos, hogy a szakember ne kizárólag fodrász, hanem egy előrelátó üzletember is legyen. Napjainkban különösen nagy szükség van az anyagi biztonság megteremtésére, de szerencsére ebben a L’Oréal Professionnel csapata mindig a segítségünkre van. A fodrászatokban évtizedek óta kialakult higiéniai protokollok betartása mellett, szalonjaink minden eshetőségre felkészülve várják a vendégeket.”

Ezek a Fodrászinfó cikkek érdekelhetnek még:

#1 Ismerd meg a L’Oréal ACCESS digitális fodrász tudástárat!

#2 Professzionális ápolás a hosszabb, erősebb és jobb hajrostokért 

#3 WE STAND FOR PROS – L’Oréal Group oktatások egy karnyújtásnyira

 

Szöveg: Fodrászinfó

Forrás, videó és képek: L’Oréal Professionnel

Ha tetszett a cikk, köszönjük a lájkokat és a megosztásokat! 🙂

Közzétéve: 2020-10-05 09:40