Fodrászatok bezárása: kötelezik a szépségszektort is

fodrászatok bezárása

2021. március 4-én komoly szigorításokat jelentett be Gulyás Gergely a Kormányinfón, ami ezúttal a fodrászatokat és szépségszalonokat is érinti. A COVID járvány harmadik hulláma Magyarországon is tombol (egy nap alatt 6278 új fertőzöttet regisztráltak), ezekre az óvintézkedésekre ezért is volt szükség.

A 2021. március 5-én megjelent Magyar Közlöny megerősíti, hogy kötelező bezárni a fodrászatokat és szépségszalonokat. Az üzleteket 2021. március 8-tól március 22-ig, két hétre kötelező bezárni. Ezalól kivétel az élelmiszerbolt, a patika, a drogéria és a benzinkút. Minden mást kötelező bezárni!

Fodrászatok bezárása: kötelező bezárni a teljes szépségszektornak

Amíg tőlünk nyugatra éppen nyitás van, addig nálunk most jönnek a szigorítások. A Magyar Közlöny hivatalos megfogalmazását csatoljuk:

“A személyes megjelenést igénylő szolgáltatás céljára szolgáló helyiség vagy helyszín köteles zárva tartani. 

Az ott foglalkoztatottak kivételével a személyes megjelenést igénylő szolgáltatás céljára szolgáló helyiségben vagy helyszínen tilos tartózkodni.

fodraszatok-bezarasa-piheno-ollok

Pihennek az ollók, de ezúttal nem önkéntes bezárás miatt

  • Az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárják, a középiskolák és egyetemek esetében marad a digitális oktatás.
  • Az üzleteket március 8-tól március 22-ig két hétre bezárják. Ezalól kivétel az élelmiszerbolt, a patika, a drogéria és a benzinkút.
  • Ugyanebben az időszakban minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyet.
  • Az edzőtermeket két hétre be kell zárni, de az igazolt sportolók meccseit és edzéseit zárt kapuk mögött meg lehet tartani. A parkok, arborétumok nyitva lehetnek, a szabadtéri sporttevékenység megfelelő távolságtartással engedélyezett.
  • Mindenkit arra kérnek, ahol otthoni munkavégzésre van mód, biztosítsák ennek a lehetőségét.
  • A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező.
  • Szigorítják a határátlépést a személyforgalom tekintetében.
  • A már létező, szállodákra és vendéglátóiparra vonatkozó bértámogatást és adókedvezményeket kiterjesztik mindazokra a szektorokra, amelyeknek most be kell zárnia.

Miért van szükség a fodrászatok bezárására? 

A pandémia harmadik hulláma a vártnál is veszélyesebbnek ígérkezik, a számok drasztikusan emelkednek, a kormány ezért döntött a teljes bezárás mellett. Jelenleg meghozott intézkedései kiterjednek a kereskedelem teljes egészére, csupán a létfontosságú üzletek nyitva tartása nem lett korlátozva. Magyarországon a COVID első hullámában a kozmetikusoknak, a másodikban pedig a szépségszalon egyetlen szektorának sem volt kötelező a bezárás.

Szöveg és kép: Fodrászinfó

Közzétéve: 2021-03-05 16:33