Fodrászinfó #natural mozgalom: az egészséged többet ér a hajszínednél!

Fodraszinfo_natural_mozgalom_cover

A Fodrászinfó #natural mozgalom az egészség jegyében alakult meg.

Kormányrendelet ide vagy oda, rengeteg szakember döntött üzletének bezárása mellett. Hidd el, ez sokuk számára ugyanúgy a mindennapi betevő kockázatát jelenti. Ettől függetlenül megtették, nem kizárólag önmagukért, hanem érted is – az egészségükért, az egészségedért. Otthon ragadtál és lenőtt vagy megnőtt a hajad? Van egy jó hírunk! Most Te is 2020 legtrendibb lookját viseled!

Az egészséged többet ér a hajszínednél 

Mindenki számára fontos a szépség, az igényesség és az egység, még akkor is, hogyha ezeknek a mértéke és priorizálása személyenként változó. Manapság már el sem tudjuk képzelni az életünket a szépségipari szolgáltatások nélkül, hiszen nemcsak a külsőnkért, de a lelkünkért is ugyanúgy fodrászüzletbe, kozmetikába és körmösszalonba járunk. Megszoktuk, szükségünk van rá, de vajon minden áron? 

Egy fenyegető problémaként indult, majd valósággá vált a COVID-19 terjedése, ami fenekestül felforgatta minden ember életét. Sorozatos elbocsátások, napról-napra érkező bejelentések, küzdelem 2 kg csirkemellért és harc a saját démonainkkal.

Megértjük, hogy egy ilyen helyzetben legalább annyi boldogságfaktort próbálsz az életedbe csempészni, mint például a hajszíned megőrzése – de ha nem fodrász vagy -, mi most mégis arra kérünk, hogy ne kísérletezz otthon a hajaddal, hanem inkább csatlakozz a 

Fodrászinfó #natural mozgalomhoz!

A Fodrászinfó #natural mozgalommal nincs más célunk, mint

  1. megőrizni a fodrászok szaktekintélyét,
  2. felhívni a figyelmet az otthoni hajfestés veszélyeire,
  3. és elültetni azt a gondolatot, miszerint most tényleg mindennél többet ér az egészséged!

Éppen ezért, ha Te is részt veszel a koronavírus terjedésének lelassításában és a négy fal közé kényszerülsz, a következő javaslatainkat mindenképp gondold végig!

Fodraszinfo_natural_mozgalom_4

#1 Fogadd el a lenövésed!

Persze, tudjuk hogy csábító, hogyha a tükörből nem a több cm-es lenövés kacsintgat vissza, de ne feledd, adott esetben nagyobb kárt okozol, mint gondolnád. A haj egészségnek megőrzése a fodrász szaktudásában, a szalonszolgáltatásban és a professzionális termékhasználatban rejlik, nem pedig a bolti dobozos festékben!

#2 Fogadd el, hogy a fodrászat komoly szaktudást igényel!

Ha szalonba jársz, akkor bizonyára Te is egyetértesz azzal, hogy a fodrászat egy speciális tudást igénylő szakma. Tudjuk, hogy a jelenlegi helyzet egy kényszerállapot, azonban egy hajfestő magánakcióval a fodrászod több éves munkáját is sutba vágod! A fodrászatot ugyan a legtöbb szakember a hobbijaként emlegeti, de ez ne tévesszen meg! Nem azért gondolja így, mert csupa szórakozás, hanem mert imádja, amit csinál! Ettől függetlenül több 5-10-20 éves kőkemény tanulás és ennek megfelelő tudás van a hátterében. Ne feledd, a hajfestés nem egy kreatív szakkör témája, hanem a kémiai reakciók pontos és kifogástalan ismerete!

Fodraszinfo_natural_mozgalom_2

#3 Fogadd el, hogy a fodrász szaktudása nem egy sütirecept!

A vírus terjedése óta figyelemmel kísérjük a fodrászok aggodalmait. Nem elég, hogy a szalon bezárásával az egzisztenciájuk is kérdéses, a legtöbben saját elveikkel is küzdenek. A vendégek recepteket szeretnének, naná, hajfestési recepteket, ők pedig agonizálnak – odaadjam, ne adjam? Ahogyan az előző pontban is említettük, szaktudásról beszélünk, egy olyan ismeretről, ami személyes, ami egyedi, amiért rengeteg továbbképzést fizettek, és amiért számtalan órát a tudásuk fejlesztésével töltöttek.

#4 Fogadd el, hogy a #natural 2020 legnagyobb frizuratrendje!

Az elmúlt években másról sem írtunk, minthogy a természetesség a frizuratrend alapja. Igen, másképp és máshogyan, de hagyd, hogy most a lehetőségeidhez mérten tényleg ez legyen az első. Hidd el, amikor már minden rendben lesz és rápillantasz a lereszelt műkörmödre, a több cm-es lenövésedre és a tükörbe pillantva konstatálod, hogy az összes műpillád is kihullott, tudni fogod, hogy a legjobban cselekedtél:

  • otthon maradtál,
  • felelősségteljesen viselkedtél,
  • segítettél a probléma további terjedésének megakadályozásában,
  • odafigyeltél embertársaid egészségére,
  • és végül, de nem utolsó sorban, tiszteletben tartottad azokat a szépségipari szakembereket, akik évek óta fontos szerepet játszanak a lelki feltöltődésedben!

Ne feledd, a világ legmenőbb ombréja most a tiéd! 😉

Fodraszinfo_natural_mozgalom_1

Ezek a cikkek még érdekelhetnek:

#1 Elrontott frizurák helyrehozása @Fodrászinfó Pro

#2 Fodrászinfó Pro AirTouch trendanyag 2020

#3 Ti lájkoltátok, avagy a Fodrászinfó Pro legnépszerűbb februári alkotásai

#4 Nagy átváltozások a magyar fodrászok kezei alatt

 

Szöveg: Gódor Virág

Cover: Pinterest

Képek: itt, itt, itt, itt

Lájkold és oszd meg cikkünket, hogyha tetszik a #natural mozgalmunk – köszönjük! 🙂

Közzétéve: 2020-03-19 17:26