Így készíts tökéletes szőke hajat a Matrix termékeivel!

Matrix_tokeletes_szokek_cover

A tökéletes szőke haj a Matrix termékeivel mindenképp elérhető.

Napjainkat átszövi a fodrászpiac folyamatos fejlődése – a széleskörű márkakínálat és a megszámlálhatatlan termékpaletta a legtöbb igényt kiszolgálja. A szőke haj soha nem marad ki a divat körforgásából, a legtermészetesebb árnyalatoktól a legfeltűnőbb megoldásokig, valamelyik verzióját mindenki imádja. Éljen tehát a szőke hajfestés, éljen a szőke haj! De hogyan készítsd el a tökéletes szőke árnyalatot? A Matrix segít nekünk a válaszadásban!

Készíts tökéletes szőke hajat vendégeidnek!

Habár a következő alapszabály minden hajszín elkészítésére igaz, a szőke árnyalatok tökéletes megvalósításánál annál inkább figyelembe kell venni: MINDIG A SZÁMODRA LEGKÉZENFEKVŐBB SZORTIMENTTEL DOLGOZZ! Hiába a sok év tapasztalat, a szőke hajfestésnél és a szőkítési folyamatoknál mindenre fel kell készülni! Ha még nem találtad meg a számodra kiemelkedő eljárási módot és eszköztárat hozzá, mutatjuk, hogy ezennel mit ajánlunk!

A Matrix egy fiatal, kiemelkedő márkaképviselet, aminek filozófiája folyamatosan a vendéggel való együttműködésre fókuszál. Éppen ezért mindig a legmenőbb és a legszalonbarátabb hajszínekre biztosít megoldási lehetőségeket, amiből természetesen nem maradnak ki a szőkék szerelmesei sem. Nem régiben megjelent a Light Master Bonder Inside szőkítőpora, ami akár 8 árnyalat felvilágosítására is képes, mindenféle adalékanyag hozzáadása nélkül! És hogy mi ebben a legjobb? Számos alkalmazási módja akad!

Light Master Bonder Inside használati útmutató:

#1 HATÉKONY VILÁGOSÍTÁS: a lehető leghatékonyabb és legegyenletesebb világosításhoz, használj alacsony volumenű oxydant-ot, és dolgozz vékony passzékkal. Igen, ez valóban több időt vehet igénybe, később azonban nem kell már időt pazarolni arra,  hogy újra kelljen világosítanod az esetlegesen nem megfelelően felvilágosított tincseket. Arányok: 3% (10 VOL.) vagy 6% (20 VOL.)

#2 SZABAD LEVEGŐS TECHNIKA: ebben az esetben használj erősebb oxydant-ot, a minél világosabb és biztosabb eredmény érdekében. A balayage fólia használata segíthet ebben. Arányok: 9% (30 VOL.)

Matrix pro tipp:

  • A termék használata minimum 18 micron vastagságú alumínium fóliával ajánlott.
  • A szőkítő szolgáltatásoknál műanyag csipeszek és fésűk használata javasolt. Alapszabály, hogy a haj világosításakor nem szabad fémes eszközöket használni. Az előhívó adott esetben kémiai reakcióba léphet az eszközökben található fémes anyagokkal.

Matrix_tokeletes_szokek_6

Vissza a tökéletes szőke haj elkészítésének alapjaihoz

Bármelyik terméket is választod, menjünk vissza egy kicsit az alapokhoz! Ne feledkezz meg a haj alapos átitatásáról (szaturációról). Vékony tincsekkel dolgozz, hogy elkerüld a “túl meleg tónusok” megjelenését. A lágy eredmények eléréséért a hajhossz felső részére vidd fel a szőkítő keveréket, és onnan dolgozd el a tövek felé!

Tipp 01 – sűrű mikroszövés

Sűrű lefűzésekkel egybeolvadóbb hatást érhetsz el. A tincsek lefűzését a tőhöz közel kezdd el, hogy a lehető legprecízebb eredményt tudd elérni!

Matrix_tokeletes_szokek_20

Tipp 02 – széles makroszövés

Széles makroszövés alkalmazásával dimenzionáltabb hatást kaphatsz. A tincseket a hajhosszban fűzd le!

Matrix_tokeletes_szokek_18

Tipp 03 – vékony melírtincsek

A vékony tincsek kiválóan alkalmazhatóak vékonyszálú haj esetében, és remek “money piece” szekció is lehet egyben a megfelelő elhelyezéssel.

Matrix_tokeletes_szokek_21

Tipp 04 – második felvitel

Amint befejezted a teljes fej festését, ha szükséges, térj vissza az első tincshez, és ismételd meg a felvitelt, hogy megelőzd a túl meleg tónusok megjelenését.

Matrix_tokeletes_szokek_19

A tökéletes szőke haj elkészítésének alapja a pontosság

  • Mindig tisztán és precízen dolgozz!
  • Igazítsd a passzékat az elérni kívánt eredményhez!
  • Összemosottabb hatást vékonyabb passzékkal érhetsz el, látványosabb eredmény érdekében szélesebb tincsekkel dolgozz!
  • Lágyabb eredményért diagonális leválasztásokkal haladj!
  • A vízszintes leválasztások még hangsúlyosabb, erőteljesebb eredményekhez ajánlottak.

Matrix színezők: az árnyalás többféle lehetősége

Mint tudjuk, az árnyalás a nem kívánt meleg tónusok semlegesítésére, a meglévő hajszín kiemelésére, a fedőszín megerősítésére, és még sok minden másra is használható. A tökéletes szőke haj esetében sokszor szükségünk van erre a szalonszolgáltatásra, ezért ehhez is figyelmedbe ajánljuk a Matrix eszköztárát. A Color Sync jelenleg a tonerek és a színezők legátfogóbb portfólióját kínálja a piacon: az árnyalatok összeolvasztásáról kezdve, egészen a színkorrekcióig.

#1 LÚGOS SZÍNEZŐK:

A lúgos kémhatás miatt felpuhul és megduzzad a kutikula, ami lehetővé teszi, hogy a pigmentek bejussanak a hajrostokba. Így a lúgos kémhatású színezők teltebb és mélyebb színeredményeket biztosítanak. A lúgos kémhatású tonerek is képesek bizonyos esetekben 1/2 tónusnyival világosabbá tenni a hajat.

#2 SAVAS SZÍNEZŐK:

A kutikula a savas kémhatás miatt is puhábbá válhat, illetve megduzzadhat, ám sokkal kisebb mértékben, mint az előző esetben. Éppen ezért a savas kémhatású színezők sokkal áttetszőbb, multidimenzionálisabb eredmények elérését teszik lehetővé a természetes színmélység megváltoztatása nélkül.

#3 GYORS SZÍNEZŐK: 

A koncentrált összetételű gyors színezőkkel szinte azonnali semlegesítés érhető el a fejmosónál.

Matrix_tokeletes_szokek_15

Ha tetszett a cikk, ezek a tartalmak is érdekelhetnek még:

#1 Új korszakát éli a volumennövelés

#2 Egy zöld formula minden vörös tónus tökéletes semlegesítéséért

#3 A vendégelégedettség 30%-kal növelheti bevételünket: bemutatjuk a Salon Emotion filozófiát!

 

Szöveg: Matrix & Fodrászinfó

Képek: Matrix

Ha tetszett a cikk, köszönjük a lájkot és a megosztást! 🙂

Közzétéve: 2020-12-22 16:33

Matrix_tokeletes_szokek_2