Kifogások helyett: ilyen volt a LIVE WITH 2022

A LIVE WITH 2022 beszámolója következik.

A szakma szerelmeseként mindig kötelességemnek érzem, hogy ott legyek minden fodrászati megmozduláson. Fontosnak tartom, hogy elhozzam nektek az események képi világát, hangulatát és természetesen a bemutatott hajakat is. Ezúttal sincs másképp, de egy halvány dorgálással is érkeztem. Ilyen volt a LIVE WITH 2022.

LIVE WITH történet

2022. július 4-én, az amerikai függetlenség napján rendezték Magyarországon a második LIVE WITH eseményt, ami egy különleges kapocs a hazai fodrászok életében. A LIVE WITH-ről dióhéjban annyit, hogy ezt a megmozdulást Jean-baptiste Mazella álmodta és valósította meg azzal a felütéssel, hogy 2019-ben Londonban összetrombitálta fodrászbarátait. Keresett egy nagy méretű fodrászszalont helyszínnek, majd azt mondta nekik: alkossatok egy modellen másfél órában azt, amit csak szeretnétek. A meghirdetett esemény napján özönlöttek a szalonba a fodrásznézők, hogy mindezt gyakorlatilag egy centiről kövessék végig. Pontosan azt, amiért máskor sok-sok fontot kell fizetniük!

A fodrászbarátok névsora azt gondolom sokat elárul a rendezvény színvonaláról: Tim Hartley, Errol Douglas, Andy Heasman, Tracy Hayes, Tom Connell, Caroline Schmitt (Trevor Sorbie), Ben Brown, Gianmarco Catapano, Nikolay Generalov, John Keegan (Academy Barber), Veress-Győri Sándor és még sokan mások.  

A sor Mississaugával (Kanadával) folytatódott, majd jött Dublin, Stockholm, 2020-ban pedig az első budapesti LIVE. Minden helyszínen az ország legrangosabb fodrász szakemberei kerültek meghívásra, és természetesen mindez továbbra is ingyenesen, a szórakozás az összetartozás jegyében történt.

Érezd át, milyen egy LIVE WITH

És itt kapcsolt be bennem az a gondolat, mely azt íratta velem, hogy érkezik a dorgálás része. Ezt pontosítom, hiszen erről szó sincs, inkább arról, hogy felhívjam a figyelmeteket, miért is érdemes eljönni a következő alkalomra. Azt gondolom, hogy mindenkinek érdemes tanulnia és töltekeznie a saját szakterületén abból, ami van. Képzésekre, show-kra kell járni és bizony az ilyen jellegű eseményeket is meg kell nézni. Nem is érdemes, hanem kell. Most biztosan azt mondod: rendben, de mit viszek haza ebből a mindennapok szalonmunkájába? Azt mondom neked: az élményt, a töltekezést, a kapcsolódást, és nem utolsó sorban: a technikai elemeket.

Megkockáztatom, hogy ezen a rendezvényen közelebb tudsz állni azokhoz a fodrászlegendákhoz, akiknek kéz- és ollótartását egy-egy show-n csak a kivetítőn van lehetőséged végig követni. Plusz ami biztosan nincs meg egy bemutatón, az a kérdezés lehetősége. Gondolj csak bele: ha nem érted a mozdulatát, nincs más dolgod, mint megkérdezni, mit és miért csinál éppen. A fodrász pedig készséggel válaszol, hiszen ő ezt szerelemből csinálja és azért, hogy abban az egy frizurában bemutatott tudását átadja neked. És ha ezt a ziccert kihagyod, bizony sokat veszítesz! Ezért gondold át újra, mikor a kifogást keresed a következő LIVE WITH előtt: mert szerintem neked is ott a helyed!

A LIVE WITH 2022 frizurái

Jean-baptiste Mazella

live-with-2022-jb-mazella

Veress-Győri Sándor

live-with-2022-veress-gyori-sandor

Kormány Eta 

live-with-2022-kormany-eta

Csernek Szilvia

live-with-2022-csernek-szilvia

Koczka 

live-with-2022-koczka-joker

Szofrán Zsolt

live-with-2022-szofran-zsolt

Jantek Tamás 

live-with-2022-jantek-tamas-1

Balogh Tamás

live-with-2022-balogh-tamas

Kovács R. Ádám

live-with-2022-kovacs-r-adam

Zsidró Tamás

live-with-2022-zsidro-tamas

Szikriszt József

live-with-2022-szikriszt-jozsef

Csetneki Sasa

live-with-2022-csetneki-sasa

Gellei Dávid 

live-with-2022-gellei-david

LIVE WITH 2022 Budapest

Ha ezt a tegnapit mégis kihagytad? Ne csüggedj, nézd vissza LIVE beszámolónkat: az élményt le tudnám írni, de a videó pontosabban visszaadja a látottakat. Így kezdődött:

 

A fodrászok bemutatják a kész frizurákat, amiket 1,5 óra alatt készítettek:

 
Ha kíváncsi vagy még több videóra, azt a Fodrászinfó Facebook oldalán tudod visszanézni. 
 

Szöveg: Hansági Dorka 

Képek: Dévai Zoltán

Ha tetszett a beszámoló, és szerinted másnak is meg kell ismernie a LIVE WITH eseményt, oszd meg te is a cikket! Köszönjük! 🙂

Közzétéve: 2022-07-05 17:26