Maszkviselés a fodrászatokban: végre fellélegezhetünk

nem-kotelezo-maszkviseles-fodraszatokban-cover

A fodrászatokban való maszkviselés sem volt egyszerű!

Nehéz az elmúlt időszakról objektívan nyilatkozni, hiszen a koronavírus nemcsak kollektívan érintette a társadalmat, de mindenki életébe külön-külön is beszivárgott. Az ebből következő korlátozások, megvonásos időszakok, óvintézkedések teljesen megváltoztatták a korábbi szabályrendszereket, de most végre több szempontból is fellélegezhetünk: a fodrászatokban sem kötelező a maszkviselés!

Amit eddig tanultunk

A COVID-19 előtti időszámításban elképzelhetetlen volt, hogy a vendégeket otthon maradásra bírjuk, hogyha náthásak voltak. Minden alkalommal külön fel kellett hívni a figyelmet egy újbóli időpont egyeztetésre. Jól tudjuk, ez nem azért történt, mert bárki rosszat akart a másiknak, egyszerűen mindig nehéz volt lemondani a fodrászkodás megnyugtató és egyben feltöltődést biztosító pillanatairól. Úgy gondoljuk, hogy innentől kezdve talán már nem kell annyit harcolni az ilyen helyzetekben, és sokkal megértőbben és empatikusabban tudunk egymáshoz állni. A koronavírus miatt, minden körülmény között meg kellett tanulni alkalmazkodni a másikhoz, és ez egyaránt a javunkra vált magánemberként és szakemberként. Remélhetőleg ez a jó szokás továbbra is megmarad, ezzel biztosítva a még harmonikusabb szalonszolgáltatások működését.

Nem kötelező tovább a maszkviselés a fodrászszalonokban

Maszkviselés a fodrászatokban

Már a karantén utáni munkába állás is felemelő érzés volt, nem még most, amikor végre “félredobhatjuk” a maszkot, és fellélegezhetünk. Bizony, a kormány döntött,

bizonyos feltételek mellett a továbbiakban nem kötelező a maszkviselés a fodrászatokban.

Újra helyet kapnak a sugárzó vendégmosolyok, megint lehetőség nyílik a fodrászkodás felhőtlenségének megélésére. Soha nem gondoltuk volna, hogy ezek a pillanatok éppen a szabadság megélésétől olyan páratlanok, de most már semmi kétségünk. Íme a hivatalos állásfoglalás, melyet megkeresésünkre a NEMZETI NÉPEGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT SAJTÓOSZTÁLYA közölt.

Mi az alábbi kérdést tettük fel: Abban az esetben, ha a szépségszalonban (fodrászat, kozmetika, műköröm) tartózkodó összes személy (dolgozók és vendégek) védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, kötelező érvényű a maszk használata?  

Válaszuk: 

“Tisztelt Hansági Dorottya!

Köszönjük megkeresését, mellyel kapcsolatban a Nemzeti Népegészségügyi Központ az alábbi választ adja:

A WHO ajánlása szerint maszk viselése javasolt minden olyan helyen, ahol nehézségekbe ütközik a távolságtartási szabályok betartása, azaz a védelmet jelentő 1,5 méteres távolság nem tartható, azonban erre vonatkozó kötelező jogi előírás a szépségszalonokra vonatkozóan nincs.

Tájékoztatom továbbá, hogy a szépségszalon üzemeltetője meghatározhatja a maszk viselését azzal, hogy amennyiben a szolgáltatást nyújtó/ a szolgáltatást igénybevevő igazolja a koronavírus elleni védettséget nem köteles maszkot hordani.

Üdvözlettel:

NEMZETI NÉPEGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT SAJTÓ

Teendő a szalonokban

Amennyiben a szalon vezetősége úgy dönt, hogy a továbbiakban nem kötelező a maszkviselés az üzlethelyiségben, azt abban az esetben teheti meg, ha minden szalonban tartózkodó személynek (tehát az ott dolgozóknak és a szalonban tartózkodó minden személynek) van védettségi igazolványa. 

Ahol egyszerre vannak védettséggel rendelkező, illetve védettséggel nem rendelkező személyek, továbbra is kötelező marad a maszkhasználat! 

Ezek a cikkek még érdekelhetnek:

#1 Az érem másik oldala: 5 dolog, amit a koronavírus tanított nekünk

#2 A koronavírus utáni időszak a HairContrast fodrászaként

#3 Hosszantartó, alkoholmentes fertőtlenítés a mindennapokban

 

Szöveg: Fodrászinfó

Hivatalos forrás: NNK Sajtó

Képek: itt és itt

Lájkold és oszd meg a hírt, örüljünk együtt! Köszönjük! 🙂

Közzétéve: 2021-06-17 16:35