Metal Detox kezelés: korszakalkotó innocávió a L’Oréal Professionneltől

Metal-Detox-kezeles-boritokep-2

Tudj meg többet a Metal Detox kezelésről! 

Egyszerűen hihetetlen, hogy milyen léptékben fejlődik a fodrászipar! Az egészséges haj megőrzésének és fenntartásának kulcsát a legtöbb brand egyedi módon már mind kiaknázta, de szerencsére még mindig van hova tovább. A L’Oréal Professionnel csapata most nem kis eredménnyel, egy hét éves kutatás után hozta el a Metal Detox kezelést, ami teljesen új alapokra helyezi a hajápolást. Mitől számít olyan hatalmas innovációnak, amivel szemben állunk? Görgess tovább, és válj Te is a téma szakértőjévé!

Korszakalkotó innováció a L’Oréal erejével

A tapasztalatok mindeddig végig azt mutatták, hogy a fodrászok még a legegészségesebb megjelenésű haj festésekor vagy szőkítésekor is szembesülhetnek a hajszálak töredezésével és a megbízhatatlan, előre nem látott színeredményekkel. A L’Oréal Professionnel éjt nappalá téve dolgozott azon, hogy kifejlesszen egy olyan kezelést, ami ezekre a problémákra képes látványos megoldást nyújtani. Ennek eredményeképp, az Ioanninai Egyetem közreműködésével végzett 7 évnyi kutatás után jöhetett létre az a korszakalkotó Metal Detox kezelés, ami most több szempontból is újradefiniálja a hajápolás fogalmát.

Metal-Detox-kezeles-13

Metal Detox a L’Oréal Professionneltől

A Metal Detox kezelés innovációjának hátterében

A hajban lerakódott fémrészecskék mennyisége függ a lakóhely vizének minőségétől, valamint a haj porózusságától. Teljesen mindegy, hogy az otthoni zuhany vagy a szalon fejmosójának vizét használjuk, még a legtisztább csapvíz is tele lehet fémrészecskékkel. Ennek oka az erózió, azaz a víz vízvezetékekre gyakorolt pusztító hatása. Ez azt eredményezi, hogy minden hajmosás alkalmával újabb fémrészecskék rakódnak le a haj belsejében, pláne, hogyha a szerkezete már egyébként is sérült. Az évek során zajló tesztelések ugyanis rávilágítottak arra, hogy a hajfestés után jelentkező töredezést és nem várt színeredményt, nem a hajszálak felszínén, hanem a belsejükben lerakódott fémrészecskék okozzák. A színváltoztatási szolgáltatások alatt (szőkítés, balayage stb.) reakcióba lépnek az oxidálószerrel, és végül ez a folyamat implikálja a negatív eredményt. 

A kezelés magját alkotó molekula, a Glicoamine

A Metal Detox kezelés hatékonyságának kulcsa a Glicoamine molekula, ami képes hatást kifejteni a fémrészecskékre. Ez annak köszönhetően tud végbemenni, hogy elég kisméretű ahhoz, hogy bejusson a hajrostok belsejébe. Amint oda bejut azonnal körbefogja és megköti a fémrészecskéket, még akkor is, ha azok hajroston belüli elhelyezkedése egyenetlen. Más szóval a Glicoamine semlegesíti a fémrészecskéket, legyenek azok bárhol. Ez a felfedezés hatalmas áttörést jelent a professzionális hajfestésben, balayage készítésben és a haj szőkítésében, épp ezért folyamatosan zajlanak is a tesztelések. A márkaképviselet nemzetközi hírrel rendelkező fodrászai – elismert kutatók felügyeletével – 102 műszeres–, illetve 1000 in vivo kísérletet is véghez vittek. Az eredmények egytől egyig magukért beszéltek, hiszen a hagyományos ápolási eljárásokkal szemben: 

  • a hajtöredezés kockázata valóban csökkent,
  • a színeredmény megbízhatóbbá vált,
  • miközben a szőkítés mértéke és a pigmentek hatáskifejtése nem módosult.

Metal-Detox-kezeles-15

Glicoamine, a “csodamolekula”

Metal Detox kezelés hazai tesztelése Dalotti Gergővel

Magyarországon a Metal Detox kezeléseket Dalotti Gergő, a L’Oréal Professionnel tehetséges oktatója teszteli, miközben maximálisan elsajátítja a szolgáltatásról és a termékekről szóló lényegi tudnivalókat. Gergő csak megerősíteni tudta az újdonságok eredményességét, majd a folyamat lépéseit is megmutatta számunkra: 

ELSŐ LÉPÉS: előkészítő ápoló használata, amely a hajfestés, a balayage és a szőkítés előtt semlegesíti a fémrészecskéket.

Metal-Detox-kezeles-7

Metal Detox Pre-Treatment

Metal-Detox-kezeles-5

MÁSODIK LÉPÉS: krémsampon alkalmazása, amely a szolgáltatás után megtisztítja a hajat.

Metal-Detox-kezeles-1

Metal Detox sampon

HARMADIK LÉPÉS: hajvédő ápoló használata, amely segít megelőzni a nem kívánt részecskék újbóli megjelenését a hajban.

Metal-Detox-kezeles-2

VÉGEREDMÉNY:

Metal-Detox-kezeles-10

Metal-Detox-kezeles-9

Dalotti Gergő és modellje

Fodrászinfó tipp:

A terméket más márkát alkalmazó fodrászok is ki tudják próbálni és könnyedén be tudják építeni a szalonkezelésekbe.

További információért vedd fel a kapcsolatot a L’Oréal Professionnel márkaképviselettel. Kattints ide!

Ha szeretnél még közelebbről megismerkedni a Metal Detox kezeléssel…

…akkor van egy jó hírünk! 2021. május 31-én 19:00-kor lehetőséged nyílik részt venni egy online rendezvényen, aminek a középpontjában a L’Oréal új üdvöskéje áll. Inspirációban, szakmai tudásbővítésben nem lesz hiány, csatlakozz bátran! 😉 

További L’Oréal-inspirációra vágysz? Kattints:

#1 Hajszínváltoztatás step by step Vörös Tamással

#2 Francia balayage: a trend, ami újradefiniálja a hajszínváltoztatási igényeket

#3 Fodrászképzés karanténra: a L’Oréal Group meghódítja az online szférát

 

Készítette: Fodrászinfó

Forrás és képek: L’Oréal Professionnel

Ha tetszett, amit láttál és olvastál, köszönjük a lájkot és a megosztást! 🙂

Közzétéve: 2021-05-24 13:14

Metal-Detox-kezeles-14