Moroccanoil Haircolor: már itthon is elérhető a fodrászpiac új hajfestési rendszere

moroccanoil-color-workshop-cover

A Moroccanoil Haircolor workshop élménybeszámolóját olvashatjátok!

Már rég nem köszönthettünk a piacon egy teljesen új hajfestési rendszert, azonban most hozzánk is megérkezett a Moroccanoil Haircolor. Nagyon kíváncsiak voltunk, hogy mit kell tudni a márka nem régen kifejlesztett termékvonaláról, ezért mi is ellátogattunk a brand exkluzív workshopjára. Élményeinkért görgess tovább!

Itthon is debütált a Moroccanoil Haircolor

A Moroccanoil márka még csak egy éve jelent meg Magyarországon, de már így is sokan bizalmat szavaztak neki. Argánolajjal dúsított szortimentje egy egészen egyedülálló utat nyitott meg a hajápolás terén, ami a fodrászok kezébe egy új eszköztárat, míg a vendégeknek egy modern megoldási lehetőséget nyújtott. Látva és tapasztalva a termékek hatékonyságát, nagyon kíváncsiak voltunk, hogy mi lesz a következő lépés, és erre szerencsére nem is kellett sokáig várnunk. A Moroccanoil idén piacra dobta egyedi fejlesztésű hajfestési rendszerét, ami újfent egyedülálló lehetőségeket kínál mindenkinek. 

Moroccanoil Color Workshop Michel Baltazarral és Szücs Krisztiánnal 

November 14-én ellátogattunk a TopLine Hungary Akadémiára, hogy testközelből is megnézzük, mire képes a Moroccanoil Haircolor System. A nap folyamán Szücs Krisztián, a Moroccanoil hazai nagykövete és Michel Baltazar francia származású hairstylist segítettek nekünk az eligazodásban. És hogy miért pont ők? 

moroccanoil-color-workshop-4

Szücs Krisztián, Moroccanoil nagykövet és Michel Baltazar francia hairstylist

Ha látványos hajfestésekről, színkorrekciókról, modern frizurastylingról vagy épp Moroccanoilról van szó, akkor Krisztián minden bizonnyal a hazai fodrászvilág egyik legmeghatározóbb karaktere. Mindemellett elsők között tesztelte a márka hajfestékeit és szőkítőit, így rengeteg praktikus információt és tanácsot adott át a workshop alatt.

Michel szintén a Moroccanoil egyik kiemelkedő fodrásza, aki ráadásul a világ több pontján elismert hairstylist is – neki köszönhetjük a Bombay Times Fashion Week Hair és Make-up rendezvényt. Olyan nívós magazinokkal dolgozott már együtt, mint a Vogue, az Elle és a The Rolling Stone. Szakmai látásmódja hűen tükrözi a Moroccanoil filozófia értékeit.

Moroccanoil Color workshop programok

Ezek után nem meglepő, hogy a két fodrász szakmai egyedülállósága tökéletesen kiegészítette egymást: amíg Michel a gyakorlati oldaláért, addig Krisztián az oktatás elméleti részéért felelt. Ennek köszönhetően a Look&Learn alatt egy átfogó tudásanyag bemutatásán keresztül ismerhettük meg a Moroccanoil Haircolor:

  • teljes portfólióját,
  • hajfestékek és szőkítők használati tippjeit, praktikumait,
  • technológiai hátterét.

Ezenfelül élő modell frizuráján step by step követhettük végig, hogy a Moroccanoil hajfestékeivel és színezőivel hogyan lehet elkészíteni egy face framing technikát. Michel végig háromszög leválasztásokban dolgozott és egy olyan festési módszert alkalmazott, ami a pozitív-negatív (világos és sötét) részek játékára épített. A cél a francia lookok által jól ismert szofisztikáltság és természetesség kihangsúlyozása volt.

moroccanoil-color-workshop-6

moroccanoil-color-workshop-16

Moroccanoil képzésre érkezni olyan, mint hazaérni

A Moroccanoil Color Workshop a jól megszokott barátságos, családias és exkluzív hangulatban telt. A képzés közben állandóan lehetőség nyílt a felmerülő kérdések megválaszolására és az újdonságok összes tulajdonságának megtapasztalására is. A fodrászok már az elméleti részek közben is megszagolhatták, kipróbálhatták az termékeket. Michel még a keverőtálkával körbejárva is lehetőséget adott mindenkinek az új anyagok állagának tesztelésére. A szakemberek között ülve úgy éreztük magunkat, mintha az otthoni közegünkben, kollégáinkkal és barátainkkal együtt tanulnánk egy hétfő délután.

moroccanoil-color-workshop-13

moroccanoil-color-workshop-12

A képzés mindvégig ebben a szűk körű, bensőséges hangulatban telt, így széles körű tudással térhettünk haza. A legfontosabb információk mellett ugyanis olyan apró, de nagyon fontos gondolatokra is kitértek a szakemberek, amik a mai világban egyértelműen a sikeres szalonműködés alappilléreinek tekinthetők.

Michel és Krisztián például külön is megemlítette, hogy a kommunikációban nem csak a mondanivaló és a vendég edukálása fontos, hanem az is, hogy milyen módon zajlik a beszélgetés. Többek között érdemes elkerülni az olyan testtartást (pl. a vendég fölé hajolást), ami azonnal alá-fölérendeltségi viszonyról árulkodik.

Továbbá az oktatófodrászok arra is felhívták a figyelmet, hogy miért nem szabad allergiateszt és konzultáció nélkül belevágni egy új hajfesték kipróbálásába. A tiszteletadás és figyelmesség a szakember részéről is ugyanolyan fontos kell, hogy legyen, mint fordítva. 

moroccanoil-color-workshop-15

A Moroccanoil Look&Learn alatt tehát rengeteg olyan hasznos gondolat is elhangzott, amit időnként még a legjobb szakemberek is képesek elfelejteni. A pro tippek közben természetesen volt szerencsénk megismerni a hajfestékek egyedülállóságát is – mutatjuk, hogy ezúttal milyen hasznos dolgokat tanultunk!

Ettől innovatív a Moroccanoil hajfestési rendszere

A nap során rengeteg tudást kaptunk, de szerencsére lehetőségünk nyílt Michelt és Krisztiánt is megkérdezni arról, hogy miben érzik, tapasztalják a Moroccanoil hajfestési rendszer különlegességét. Bár más szavakkal fejezték ki magukat, de gondolataik mégis összecsengtek.

#1 “Ez a festék új szemléletet igényel”

Krisztián már a nap kezdetén is a következő gondolattal indított: “ez a festék új szemléletet igényel.” Ezzel azonban nem kizárólag a márka innovatív technológiájára  célzott, hanem arra, hogy a használatakor célszerű elvonatkoztatni a korábban tanult hajfestési szokásoktól. A Moroccanoil Haircolor színskálája ugyanis némileg eltér a megszokottól.

Például olyan árnyalatok is találhatók benne, amiket korábban csak kikeverve, egyedi kombinációkkal lehetett elérni, illetve hangsúlyos különbség az is, hogy a színmélységek meghatározásában az amerikai rendszert követi. Tehát, ha valakinek első ránézésre egy 6-os színmélységű haja van, az a Moroccanoil szisztémában 5-t jelent, és úgy is kell kezelni. 

moroccanoil-color-workshop-10

#2 Hajápolás hajfestés közben

A Moroccanoil Haircolor legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy egy nagyon speciális technológia szerint működik. A márka áttörést jelentő, saját rendszere a ProArginine + és az ArganID-nak köszönhetően képes úgy színezni a hajat, hogy közben ápolja és megerősíti a hajat.

A ProArginine aminosav ugyanis egy magasabb és aktív szinten használva nagyon jó lúgosító szerré változik, ami egyszerre támogatja a hajfesték hatékony működését, majd a felhám sérült felületeinek feltöltésével helyre is állítja a hajszerkezetet.

Ehhez járul hozzá az ArgainID technológia, ami pozitív töltésű mikrorészecskéivel vonzani kezdi a negatív töltésű hajszálakat. Ennek hatására az argánolaj könnyedén be tud jutni a hajkéregbe, és ki tudja fejteni antioxidáns, illetve hidratáló erejét. Így ahelyett, hogy a festési folyamat az idő múlásával károsítaná a hajszerkezetet, pont ellenkezőleg, ápolja és megerősíti azt. 

moroccanoil-color-workshop-9

#3 Multidimenzionális színskála a természet árnyalatainak másolataként

A Moracconoil hajfestékeinek fejlesztésekor, a gyártók a természet árnyalatait igyekeztek lemásolni. Ezáltal a színskálában fellelhető összes tónusnak – akár a sárgát, pirosat, stb. vesszük alapul – a legtermészetesebb árnyalatával találkozhatunk, miközben a palettát tanulmányozzuk. Egy biztos, ezek a színek végtelen lehetőséget biztosítanak, ha egy natúr look megalkotása a cél. Nem rikítanak, nagyon trendik, nincs bennük semmi mesterkélt.

#4 “Just be you” – személyiség a frizurán keresztül

A korábbi gondolatok kiegészítéseként Michel azt is elárulta, hogy számára a Moroccanoil hajfestékek ereje a kifejezőerejükben rejlik. Segítségükkel ugyanis olyan színkombinációk alkothatók, melyekkel sokkal könnyebb valami egyedit, személyre szabottat létrehozni a vendégek számára. Egy ilyen módon történő hajszínváltoztatás mindenkinek lehetőséget teremt arra, hogy önmaga lehessen, és a frizuráján keresztül is érzékeltesse a valódi személyiségét.

#5 Egy hatalmas eszköztár az egyedi kreativitás megéléséhez

A márkának már a kezdetektől fogva az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet az individuális értékekre, a különbözőség szépségének kihangsúlyozására – ezt az üzenetet hirdeti az összes újdonságával is. Ezért a hajfestési rendszeréhez egy olyan hatalmas eszköztárat biztosít, aminek segítségével mindenki bátran kísérletezhet és kiélheti a kreativitását. 

Portfóliójában egyaránt megtalálhatók a(z):

  • féltartós krémhajfestékek (Color Calypso),
  • közepesen tartós hajfestékek (Color Depositing Mask),
  • tartós hajfestékek (Color Rhapsody, Color Rhapsody High Lift),
  • pure color mixerek (Color Infusion).

A szortimentet két szőkítőpor és 6 különböző erősségű színelőhívó is gazdagítja. A termékek közös tulajdonsága, hogy argánolajjal dúsított formuláik amellett, hogy maximálisan működnek, festés közben még kondicionálják is a hajszerkezetet. 

moroccanoil-color-workshop-38

A Moroccanoil Color workshop kreatív oldala

A nap vége felé közeledve a workshopon résztvevő fodrászok is kipróbálhatták a Moroccanoil újdonságait. Párokba szerveződve, közösen készítettek el egy Global Shading tecnikát, amivel viszonylag rövid idő alatt lehet teljesen újjávarázsolni a vendégek megjelenését. Amíg az anyagok hatóidejének végét vártuk, Michel egy laza stylingot és curtain bangs-t is készített modelljének. Több technikát is alkalmazott, ezzel is felhívva a figyelmet az egyedi megoldások időszerűségének és jelentőségének. Élmény volt nézni az elismert stylist mozdulatait.

moroccanoil-color-workshop-23

moroccanoil-color-workshop-26

moroccanoil-color-workshop-37

moroccanoil-color-workshop-30

moroccanoil-color-workshop-27

moroccanoil-color-workshop-36

moroccanoil-color-workshop-33

Köszönjük a meghívást és a lehetőséget a Moroccanoil csapatának! 🙌

Ha még csak most ismerkedsz az izraeli márkával, ezt a cikket is érdemes elolvasnod:

Moroccanoil hajkúra 5 lépésben: ezt mindenképp ki kell próbálnod!

Szöveg és képek: Gódor Virág

Ha tetszett a cikk, köszönjük a lájkot és a megosztást! 

Közzétéve: 2022-11-16 15:13