Ha elönt az alkotási vágy, akkor az OSiS+ Made to Create a Te utad!

osis-made-to-create-cover-2

Az OSiS+ Made to Create a megfelelő terep az alkotási vágy kibontakoztatására!

Sokszor eszedbe jutott már, hogy a tudásod a szalon falain túl is kamatoztasd? Mindig is ámulattal követted azokat a fodrászokat, akik idejüket nem sajnálva, az oktatások és a szalonmunkák mellett még a versenyzést is kipróbálták? Ha már régóta úgy érzed, hogy tombol benned az alkotási vágy, csak nem találtál hozzá megfelelő terepet, akkor épp itt az ideje, hogy egy másik aspektusból is megismerd az OSiS+ Made to Create világát. Cikkünkben a tavalyi kategóriagyőztesek is megszólalnak, akik őszintén mesélnek élményeikről – görgess tovább!

Egy verseny, ami segít megízlelni a szabad alkotás örömét

Egy versenyre való jelentkezéshez ugyan szükség van egy jó nagy adag bátorságra, de ez még közel sem minden. Akárhogy is nézzük, igazán a szakma iránti szerelem mozgatja a szálakat, aminek több pólusa is van. Amíg a szalonmunkában a vendégekkel való közös pillanatok, a végeredmény okozta öröm megélése mélyíti el a fodrászathoz fűződő rajongást, addig a versenyzés során a szabadságnak és a kreativitásnak az a típusú megélése, amit csak ritka esetekben lehet megtapasztalni. Utóbbit viszont sokszor gátolják a megmérettetés feltételei, ezért is szeretjük azokat a lehetőségeket, ahol szó sincs ilyenről.

A Schwarzkopf Professional nagyszabású OSiS+ Made to Create versenye mindig is biztosította az alkotási szabadságot, és ez 2022-ben sincs másképp. Egyedül a termékhasználat, illetve a leadott fotó mérete, típusa, stb. van csak előre meghatározva, szinte minden más a fodrász kezében összpontosul. A legjobb az egészben, hogy aki nagyon elszánt, az mindhárom kategóriában (avantgard, woman és colour) is leadhatja a jelentkezését, tehát az összesre benyújthat egy pályamunkát.

Mivel már évek óta figyelemmel kísérjük a megmérettetés résztvevőinek és nyerteseinek életét, azt is jól tudjuk, hogy ez a verseny nem csak a szakmai elismeréseket hozza magával, hanem a fodrászok önbecsüléséhez és kiteljesedéséhez is jelentős mértékben hozzájárul. Egy kis kedvcsinálóként most a tavalyi győzteseket kérdeztük arról, hogy milyen érzés a verseny résztvevőjének lenni, milyen egy másik szempontrendszer szerint alkotni, és nem utolsó sorban miért éri meg mindez. A válaszaikban minden kulcsfontosságú gondolatot megtalálsz; reméljük, hogy neked is adnak majd egy kis kurázsit ahhoz, hogy leadd a jelentkezésed az idei OMTC-re! (Ehhez linket a cikk alján találsz! Hajrá! 😊)

OSiS-Keep-It-Light-hajlakk-1

Őszinte gondolatok az OSiS+ Made to Create-ről

Minden évben lelkesen követjük az OMTC verseny történéseit, de a kedvenc részünk időről időre az, amikor az aktuális győztesekkel beszélgethetünk egy keveset. Szerettük volna, hogy ez idén se maradjon ki, ezért pár lényegre törő kérdés és válasz tükrében, most Te is megismerheted az ő gondolataikat. Lássuk, hogy Fróna Sándor, Kaszás Krisztián és Kiss Zoltán hogyan jutott el oda, hogy kategóriaelsőként bekerüljön a regionális döntőbe. 

Mi inspirált arra, hogy jelentkezz? 

Fróna Sándor: Az alkotás vágya – más nem volt igazából.

Kaszás Krisztián: Sajnos a vírushelyzet eléggé rányomta a bélyegét most mindenre, így az oktatásokra, bemutatókra is. Ki voltam éhezve a kreativitásra.

Kiss Zoltán: Az OSiS+ Made to Create-et nem is versenyként, hanem kikapcsolódásként fogtam fel. Szerettem volna kiszakadni a komfortzónámból, és egy olyan művészi dolgot alkotni, ami kicsit más, mint a hétköznapokban elvárt frizura.

Hogyan készültél a versenyre? 

Fróna Sándor: Régen benne volt már a fejemben ez a projekt, igazából csak ki kellett találnom, hogyan valósítom meg.

Kaszás Krisztián: A mindennapi szalonmunkákból inspirálódtam, mert a verseny egyik fontos szabálya, hogy egy olyan hétköznapi frizurát kell készíteni, ami többféleképpen is meg tud jelenni. Nekem egy idősebb vendégem hajvágása közben született meg a konkrét ötlet. 

Kiss Zoltán: Nekem az egész csapatom indult a versenyen, így egy igazi csapatépítő program volt a felkészülés minden pillanata.

OSiS-Made-to-Create-2021-avantgard-look-1b

Fróna Sándor győztes pályamunkája ‘Avantgard’ kategóriában 

Mit jelentett számodra, amikor megtudtad, hogy a kategóriádon belül első helyezést értél el?

Fróna Sándor: Mivel a fejemben lévő ötletet mindenképp meg akartam valósítani, ezért ha nem nyertem volna vele, akkor is boldog lettem volna. Az, hogy ennek ellenére első lettem a kategóriámon belül, már csak non plus ultra volt.

Kaszás Krisztián:  Ezzel a győzelemmel egy nagyon erős visszaigazolást szereztem arról, hogy sikerült egyedit alkotnom, és a pályamunkám üzenetét is át tudtam adni. Természetesen ez az érzés felejthetetlen.

Kiss Zoltán: Nem nagyon tudtam, hogy milyen a mezőny, ezért azzal sem voltam tisztában, hogy mire számítsak. Amikor megláttam a kivetítőn a képet, leírhatatlan érzés fogott el. Büszke vagyok rá, hogy egy kis településről sikerült elérnem egy ilyen szép eredményt. Hála Máté Tóth Márta kollégámnak, barátomnak, aki mindig támogat, illetve köszönet a csapat többi tagjának is – Mohácsi Melindának és Csuka Kristófnak –, akik frissen végzett fiatalokként is tartják velünk a tempót, és adnak nekünk egy kis plusz lendületet.

Miért ajánlanád másoknak, hogy jelentkezzenek az OSiS+ Made to Create-re?

Fróna Sándor: Ha boldoggá tesz az alkotás öröme, akkor az OSiS+ Made to Create mindenképp a te versenyed lesz!

Kaszás Krisztián: Az OMTC nagyon király dolog. Az eredmény mellett nagyon fontos a pályázat elkészítése alatt megtett út. Remek alkalom arra, hogy létrehozz és üzenj valamit – mindenkinek nagyon ajánlom!

Kiss Zoltán: Elsősorban azért, mert remek csapatépítő program. Azok, akik egy közösségben dolgoznak, húzzanak ki egy napot a naptárjukból, és induljanak a versenyen! Persze azok számára is jó lehetőség ez a verseny, akik egyszerűen elég kreatívnak érzi magukat, és szeretnének kilépni a mindennapos mókuskerékből.

OSiS-Made-to-Create-2021-woman-look--3c

Kaszás Krisztán győztes pályamunkája ‘Woman’ kategóriában 

Mit üzennél az indulóknak, hogyan és honnan inspirálódjanak?

Fróna Sándor: Mindenhonnan lehet inspirálódni, csak nyitott szemmel kell járni, és más perspektívába kell helyezni, amit látunk.

Kaszás Krisztián: Én azt tanácsolom, hogy először mindenki találja meg magában a motivációt az inspirációra, ha megvan, akkor erősítse meg, majd építkezzen tovább a külső impulzusokból. Nem kell túlbonyolítani a vágást, szerintem a koncepcióra és a stylingra kell nagyobb hangsúlyt fektetni – ehhez elég egy “hétköznapi” frizurát újragondolni.

Kiss Zoltán: Akár az itthoni, akár a külföldi szakmai oldalakon és csoportokban is lehetőség van az inspirálódásra. De ha ez nem elég, akkor én azt tanácsolom, hogy mindenki engedje szárnyalni a fantáziáját, vigye bele a munkájába az egyediségét, szépérzékét.

Tervezed, hogy idén is jelentkezel a versenyre?

Fróna Sándor: Már be is adtam a következő pályamunkám.

Kaszás Krisztián: Igen, még az is lehet.

Kiss Zoltán: Nem csak én, de a csapat többi tagja is indul a versenyen. Tele vagyunk ötletekkel, és reméljük sikerül is megvalósítanunk azokat.

OSiS-Made-to-Create-2021-color-look-1b

Kiss Zoltán győztes pályamunkája ‘Colour’ kategóriában 

Sikerült felkeltenünk az érdeklődésed?

Reméljük, hogy a lelkesítő gondolatok célba értek, és már épp azon töröd a fejed, hogy hogyan tudnád megmutatni tehetségedet. De még mielőtt bármibe belevágnál, olvasd el a versenyről írt összegző cikkünket, hogy biztosan minden feltételnek megfeleljenek az elképzeléseid! (Alább találod a linket!) Ne téveszd szem elől azt sem, hogy idén egy felkészítő tréninggel is készült a Schwarzkopf Professional, ami nagy segítségedre lehet abban, hogy eredményesen zárd a 2022-es mezőnyt. Hajrá, mi szurkolunk! 😉

SAVE THE DATE: OSiS+ Made to Create verseny és felkészítő tréning

 

Szöveg: Fodrászinfó

Képek: Schwarzkopf Professional

Ha tetszett a cikk, köszönjük a lájkot és a megosztást! ✌️

Közzétéve: 2022-03-15 15:23