Salonic időpontfoglaló rendszer: “Ha akarod sima naptár, ha akarod sokkal több”

salonic-boritokep

Ismerd meg a vállalkozásod új bejelentkező rendszerét: Itt a Salonic!

Szűnni nem akaró Messenger-csipogás, telefoncsörgés, várólista, vendégek, akiknek “most azonnal szükségük van egy új frizurára és egy időpontra is”. Ismerős a helyzet, igaz? A 21. századi online bejelentkező rendszerek megalkotói ezeket a felesleges és fárasztó köröket szerették volna megspórolni a szolgáltató szektor számára. 

Így született meg a Salonic időpontfoglaló és átfogó vendégkezelő rendszer is, aminek története 5 évvel ezelőtt kezdődött. A modern platform már a kezdetek kezdetén is túlmutatott egy egyszerű digitális naptáron, de funkcióinak száma azóta csak tovább gyarapodott. Ennek köszönhetően egy olyan felület jött létre, amit minden szépségipari szakembernek kötelező megismernie.

salonic-idopontfoglalo-rendszer

Jelen cikkünkben kérdésről kérdésre és lépésről lépésre körbejárjuk, hogy:

 • Mi is az a Salonic?
 • Kiket szólít meg elsősorban?
 • Hogyan garantál maximális szolgáltatást a fodrászok számára?
 • Milyen pozitívumokkal rendelkezik más online bejelentkező felületekhez képest?
 • Miért és hogyan érdemes kipróbálni?

Mi is az a Salonic?

A Salonic egy komplex, magyar fejlesztésű online időpontfoglaló és szalonmenedzsment rendszer, aminek legfontosabb modulja a digitális bejelentkezés. Egyszerűvé, áttekinthetővé és hatékonyabbá teszi a szolgáltatók munkáját,  legyen szó egy egyszemélyes vállalkozásról vagy egy több szakembert foglalkoztató szalonláncról.

A rendszer megálmodójának és fejlesztőjének, Bogdán Dávidnak már a kezdetektől fogva az volt a célja, hogy létrehozzon egy olyan korszerű, könnyen kezelhető platformot, ami valamennyi vállalkozás sikerességét képes elősegíteni. Elképzelései idővel valósággá váltak, mára már több mint 3000 szolgáltató döntött a Salonic mellett.

idopontfoglalo-rendszer-fodraszszalonoknak

Bár a digitális naptár elsősorban a szépségipari területeket célozta, mostanra már több egészségügyi szolgáltató, oktatási intézmény, illetve sport- és rendezvényközpont is a Salonic időpontfoglaló rendszerét választotta.

Elsősorban hogyan segíti a Salonic a fodrászok életét?

Manapság az emberek több mint 40%-ának munkaidőn kívül jut eszébe, hogy időpontot szeretne foglalni a fodrászához. A Salonicnak köszönhetően 0-24 óra a vendégek rendelkezésére áll, bármikor megtekinthetik a szabad időpontokat, anélkül, hogy kora reggel vagy késő este hívogatnák a kedvenc szakemberüket. Mivel a modern bejelentkező rendszer egy csatornába tereli az időpontfoglalással kapcsolatos, összes kommunikációt, így nem csak a vendégeknek segít, de a szalon összes alkalmazottjának is.

Egy időpontfoglaló rendszer, amit a saját igényeidhez igazíthatsz

A mai világban minden az egyediség kihangsúlyozásáról, karakterességről és individualizmusról szól. A legtöbben arra vágyunk, hogy tudásunkat saját kialakított rendszereinkben tudjuk kamatoztatni. A személyre szabottság azonban nem csak az életvitelünkben, de egy online időpontfoglaló rendszer esetében is visszaköszönhet. 

digitalis-naptar-2

A Salonic sikere épp ezért vitatathatatlan. 2018 óta napról napra megújult, fejlődött és kiegészült. A rendszer mögött álló csapat kéz a kézben együtt dolgozik ügyfeleivel, figyelembe véve és felhasználva a felhasználók igényeit a rendszer bizonyos funkcióinak konfigurálásához.

Ennélfogva a Salonic jelenleg elképesztően sok funkciót biztosít, amiket ráadásul pár kattintás után azonnal a saját képünkre formálhatunk.

Például:

 • feltölthetjük a saját borítóképünket/háttérképünket,
 • beállíthatjuk a szalonunk logóját,
 • használhatjuk az arculatunk egyedi színkombinációját.

Ezenfelül a foglalási lehetőségeket is úgy állíthatjuk be, ahogy nekünk a legjobb – a helyszínhez és a szolgáltatásokhoz is tölthetünk fel egyedi képeket, illetve a munkatársainkról és az ő referenciamunkáikról is oszthatunk meg fotókat.

3 Salonic-díjcsomag, megszámlálhatatlan lehetőség

A Salonic három díjcsomagot hirdet partnerei számára, amiket FREE, SMART, PRO névvel lehet megtalálni a cég hivatalos weblapján. Ahogyan említettük az ajánlatok áraikban és funkcióikban is különböznek, de gyakorlatilag még az alapverzió is rengeteg mindenben segíti egy vállalkozás hatékony és sikeres működését. 

A teljesség igénye nélkül, az ingyenes változat is lehetőséget biztosít például:

 • 1 helyszín (szalon) és 1 személy (fodrász) időpontjainak kezelésére,
 • 0-24 órás bejelentkezésre (maximum 50 időpontig),
 • automatikus időpontemlékeztető emailek kiküldésére a vendégeknek.

online-bejelentkezo-rendszer-dijcsomagok

Ezek a legnépszerűbb Salonic-funkciók

 • Automatikus időpont-emlékeztetők kiküldése: a lefoglalt időpontokról ún. automatikus időpont-emlékeztetőt küld a rendszer, ami saját döntés szerint szerint lehet SMS és/vagy email is. Továbbá azt is személyre szabottan lehet beállítani, hogy a szolgáltatás előtt, pontosan mikor menjen ki a vendégnek ez az üzenet. Például: 1 nappal korábban vagy 2 órával a kezelés előtt.
 • Feketelista: a Salonic automatikusan feketelistázza azokat a vendégeket, akik lemondás nélkül nem jelennek meg a lefoglalt időpontban.
 • Beépített marketingfunkciók: a digitális naptár segít hírleveleket, SMS-kampányokat, kuponokat, ajándékutalványokat készíteni.

salonic-funkciok

 • Korszerű fizetési alternatíva: a rendszer lehetőséget ad a vendégeknek az online bankkártyás fizetésre. Tehát a szolgáltatás díját bankkártyával előre ki lehet fizetni, amiről ráadásul a rendszer azonnal kiállít egy elektronikus számlát vagy nyugtát is.
 • Automatizált folyamatok a háttér adminisztrációban: az oldalon keresztül megoldható az előlegkérés és az elektronikus számlázás is. Mindkettő nagy jelentőséggel bír. Amíg az egyik kárpótol a lemondott időpontok miatt, addig utóbbi azonnal eljuttatja a kiállított nyugtáidat az adóhivatal részére.
 • Raktárkészlet-kezelés: a platform a szalonmenedzsmenthez is hozzájárul; úgy automatizálja a raktárkészletet, hogy közben vezeti a termékeladást és az anyagfelhasználást. Tartozik hozzá egy beállítható mennyiségi riasztási funkció is, aminek bekapcsolása után a rendszer emailben értesíti a felhasználót a fogyóban lévő termékekről.

5 ok, amiért a Salonic a te időpontfoglaló rendszered

#1 A szakmádhoz igazíthatod a Salonic-felületedet

Bogdán Dávid nem “csak” cégtulajdonos, de egy több mint 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkező szoftverfejlesztő informatikus is. Ezért a Salonic esetében a személyre szabottság majdhogynem az összes funkcióra kiterjed, aminek köszönhetően teljesen “fodrászkompatibilisre” formálhatod a felületedet.

A foglalásnál például kérheted a vendégedtől, hogy megjegyzésbe foglalja össze a hajával kapcsolatos észrevételeit (ha valamilyen probléma miatt fordul hozzád) vagy konkretizálja az elvárásait a kezeléssel kapcsolatban. Ez már elöljáróban is segítheti a vendégeddel való kommunikáció gördülékenységét.

Emellett a korábban említett raktárkészlet-kezelés funkciója is sokat segíthet, mert használatával:

 • grammra és darabra pontosan dokumentálhatod és vezetheted az anyaghasználatot érintő információkat;
 • rögzítheted az összes viszonteladást;
 • figyelheted és rendszerezheted a fogyóban lévő termékek listáját. 

#2 Valódi partnerkapcsolatot alakíthatsz

Az időpontfoglalók sikeressége sokszor nem azon áll vagy bukik, hogy mennyire gördülékenyen működnek. Valljuk be, a digitális eszközök kezelése sokunk számára még most is ijesztőek. Hiába egyszerű valami, amint azt gondoljuk, hogy nem értünk hozzá, hajlamosak vagyunk rögtön feladni.

Ezeket a félelmeket felismerve a Salonic a nagyszerű szoftvere mellett egy olyan együttműködési modellt is megalkotott, amiben minden ügyfélnek külön, dedikált kapcsolattartót biztosít. Emellett élő, szakavatott ügyfélszolgálatot üzemeltet, aminek köszönhetően a segítség mindig csak egy karnyújtásnyira, egy telefonhívásra vagy egy üzenetváltásra van tőled a próbaidő alatt és után is.

#3 Magyar és külföldi vendégeidnek is kedvezhetsz

Mi az a szempont, ami a legtöbb esetben képes eltántorítani a szakembereket a digitális technológiák használatától? Egyszerű: az idegennyelvű szoftverek. Természetesen pár angol szó elsajátítása és néhány gondolat rögzítése sokat segít, de egy komplexebb probléma megoldásakor sok értékes perc mehet kárba. De nem a Salonickal!

Ahogyan említettük a Salonic magyar fejlesztés, ezáltal a szoftver is magyar nyelvű – érteni fogod a rendszer parancsait. Emellett külföldi vendégek esetén sem kell pánikba esned. A rendszer angolul, németülolaszul, oroszul, románul, szlovákul és csehül is kommunikál a vendégköröddel.

heiszler-ivett-velemeny-salonicrol

#4 Kiemelt figyelmet kapsz

Mivel a szoftver folyamatosan és intenzíven fejlődik, ezért egyre több funkció van a rendszerben, amiknek kezelése még egy gyakorlottabb felhasználónak is nehézséget okozhat. A Salonic viszont erre is talált megoldást!

Egy innovatív fejlesztés után minden ügyfél számára elérhetőek a cég ingyenes oktatásai, személyes konzultációi. Mi több, a változtatásokról szóló hasznos infókat általában blogbejegyzések és tutorial videók formájában is közli a csapat.

#5 Problémamentesen húzhatod meg a határaidat

Alakult már úgy, hogy egy vendégnek nagyon szeretted volna megmondani a véleményedet, de féltél a következményektől? Ismerjük az érzést. Ilyenkor kezdünk el küszködni a “szolgáltató vagyok, nem tehetem meg” frázisokkal. Mint köztudott az elfojtás a lelki egyensúly felborulását eredményezi, ami idővel fizikai problémákat is okozhat.

bankkartyas-elolegfizetes-funkcio

A Salonic helyetted is segít meghúzni a saját határaidat! A rendszer nyomon követi a vendégeket, mindenki időpontját, lemondását, szolgáltatásait summázza.

Ha bekapcsolod a feketelista-funkciót, beállíthatod, hogy hány “lemondás nélkül nem jelent meg” időpont után tiltsa ki a rendszer az engedetlen vendéget a Salonicodból. Ha ez megtörténik, számára többé nem lesznek elérhetők az időpontjaid, anélkül, hogy magyarázkodnod vagy vitatkoznod kéne. 

+1 A bankkártyás előlegfizetésnek köszönhetően, a Salonickal a kárba veszett idődet is honorálni tudod saját magad számára. 😉 Ez is egy opcionálisan választható funkció, amit, ha aktiválsz, eldöntheted, hogy melyik szolgáltatás után és hány százalékot számoljon fel a rendszer.

Kipróbálnád? Íme néhány használati tipp a Salonic 30 napos próbaverziójához!

Mint láthatod, a Salonic tényleg egy szuper alternatíva arra, hogy szakemberként és/vagy üzlettulajdonosként up to date maradj! Ha (egyelőre) elköteleződés nélkül szeretnéd kipróbálni a rendszert, akkor figyelmedbe ajánljuk a 30 napos, ingyenes próbaverziót! Persze, akad hozzá néhány használati tippünk…

…így lehet zökkenőmentes az átállás

 • Fejben is szánd el magad a változásra! Készülj fel, hogy a meglévő rutinod most egy új irányt vesz!
 • Fogadd el, hogy az átállás időbe telik! Mindeközben azt is tudatosítsd, hogy a plusz energiabefektetés hosszú távon és triplán is megtérül.
 • Fogalmazd meg előre, hogy mit vársz a Salonictól! Gondold végig, hogy melyik funkciók lendítenék leginkább előre az életed és a vállalkozásod!

30-napos-probaverzio

 • Készíts ütemtervet az elkövetkezendő 30 napra! Egy egyedi stratégia sokat segít majd abban, hogy ne ússzanak el a díjmentes napok és egy produktív időszak vegye kezdetét.
 • Minden héten gyűjtsd be a kívülállók reflexióit! Kérd meg a bizalmasaid – akár a párod, akár a vendégeid -, hogy számoljanak be arról, milyen hatást gyakorol rájuk a Salonic-használat. Például a magánéleted mennyivel harmonikusabb a folyamatos telefoncsörgések megszűnésével.
 • Kommunikáld a social media felületeiden a változást! A nyílt és őszinte kommunikáció elengedhetetlen lépés. A Salonic foglalási felületének linkje könnyen megosztható, így vendégeid egy kattintás alatt eljutnak a szabad időpontjaidhoz.

Kedvet kaptál? Próbáld ki 30 napon keresztül, díjmentesen!

További PRO tippek Bogdán Dávidtól:

Salonic Facebook-közösség: ahol minden kérdésedre választ kapsz

Szeretnél többet megtudni a Salonicról? Csatlakozz egy kattintással a Salonic.hu Facebook-csoporthoz, ahol első kézből értesülhetsz minden friss akcióról és információról!

További elérhetőségek

Salonic online konzultáció

Fodraszinfo jelentkezem gomb

 

 

Szöveg: Fodrászinfó

Forrás és képek: Salonic

Ha érdekesnek találtad cikkünket, köszönjük a lájkokat és megosztásokat! 🙌

Közzétéve: 2019-06-17 13:06

Salonic_idopontfoglalorendszer_cover
Salonic_idopontfoglalorendszer_cover
Salonic_idopontfoglalorendszer_cover