Szabad szolgáltatók: szépségipari szakemberek a nyitás mellett

szabad szolgáltatók

Új összefogás alakult ki a nyitást buzdítva: itt a Szabad szolgáltatók!

Már korábban írtunk arról, hogy a kormány döntése nyomán ezúttal a fodrászokat is érinti a kötelező bezárás. A hirdetmény szerint a kötelező zár feloldásáról március 22-én döntenek. A szolgáltatók addig sem ülnek karba tett kézzel: szervezkedni kezdtek érdekeik érvényesítésére. Ennek nyomán született meg a „Szabad szolgáltatók – szépségipari szakemberek összefogása a március 22-i nyitás mellett” csoport is.

Szabad szolgáltatók: ez a követelésük!  

„Üzleteinket két hétre bezártuk, de nagyon bízunk abban, hogy március 22-én újra kinyithatunk. Szakmánkból kifolyólag eddig is nagy hangsúlyt fektettünk a fertőtlenítésre, a pandémia előtt is sokan maszkban, kesztyűben dolgoztunk. A vírus megjelenésével még inkább betartjuk az egészségügyi előírásokat, higiéniás szabályokat! A csoport azért jött létre, hogy támogassa a manikűrös, műkörmös, pedikűrös, fodrász, kozmetikus, műszempillás, masszőr vagy egyéb szépségipari üzletek újra nyitását! A csoport teljesen politikamentes, kérjük tartózkodj az efféle kommentektől! Célunk a kommunikáció elősegítése a döntéshozók felé, ehhez pedig összefogásra van szükségünk!  

https://www.facebook.com/groups/553426675564371/

szabad szolgáltatók a szépségiparban

Szabad szolgáltatók: ez a követelésük a kezdeményezéshez csatlakozott fodrászoknak is

E-mail kampány a nyitásért

Szombaton figyelemfelhívó emailt fogalmaztak meg, amit a szakemberek nagy számmal juttattak el a hírportálokhoz. Céljuk, hogy hangot adjanak követeléseiknek, ezzel szorgalmazva a döntéshozókat a március 22-i nyitásra, felhívva a figyelmet az ágazatban kialakult nehéz helyzetre. Leveleikben azzal érvelnek a vállalkozók, hogy a szakma 90%-a százaléka nem jogosult a bértámogatásra, jelenleg bevétel nélkül maradt.

A szépségipari dolgozók arról is beszámolnak, hogy szakmájukhoz messzemenőkig szükséges a higiénés előírások betartása békeidőben is. A pandémia ideje alatt olyan munkamódszereket alakítottak ki, melyek lehetővé teszik a maximális védekezést.

„A vírus megjelenésével még inkább betartjuk az egészségügyi előírásokat, egyszerre egy szakember egy vendéggel találkozik, az üzletekben pedig most nem fogadunk a vendégen kívül kísérőket, hozzátartozókat.” – írják a hozzánk is eljuttatott leveleikben.

Közösségi összefogás a szabad szolgáltatókért

A szépségipari dolgozók a Facebookon szerveztek szakmai csoportot (https://www.facebook.com/groups/553426675564371/), amihez néhány nap alatt több ezren csatlakoztak. Jelenleg 10.985 tagja van. A csoport célja a szektor hangadása, az, hogy a zárás végén, március 22-én valóban kinyithassanak az üzletek.

Szabad szolgáltatók követelése

szabad szolgáltatók követelése

UPDATE: Petíció a szépségipari szolgáltatók nyitásáért 

Szépségipari petíció a szalonok szabad nyitásáért

Szöveg és kép: Fodrászinfó

Közzétéve: 2021-03-14 10:08