Ki az a Szabó Ádám? Fodrászinfó Podcast és Fodrász Arcképcsarnok

Szabo-Adam-Fodraszinfo-Arckepcsarnok-cover

A legújabb Fodrászinfó Podcastból megtudhatjátok ki is az a Szabó Ádám.

Az ember példaképei sokfélék lehetnek, de egy biztos, mindig lesz köztük legalább egy olyan, aki ugyanazt a szakmát képviseli, mint amelyikért mi magunk is rajongunk. A Fodrászinfó Podcast és Fodrász Arcképcsarnok azért indult az útjára, hogy a fodrászat szaktekintélyeinek pályafutását, inspiráló jellegét még közelebb tudjuk hozni azokhoz, akik szívesen gyűjtenek motivációt a legnagyobb kedvenceik életéből. Szabó Ádám karrierje tele van meglepetésekkel, váratlan fordulatokkal; egyszerűen lenyűgöző látni, hogy honnan hova jutott. Most meg is mutatjuk neked az életútját, maradj velünk!

A “Szabó Ádám” sztori

Kezdetek:

Szabó Ádám Székesfehérváron született, így tanulóéveit is ebben a városban kezdte. Mivel édesapja szintén fodrász volt, Ádám a mesterség alapjait nála sajátította el. Utána Budapestre került, ahol eleinte Kreisz Jenő, majd Perina Péter vette a szárnyai alá. Végül 2000-től 2006-ig a deák téri Toni&Guy szalonban folytatta munkáját, ahol a divatvilágból is ismert fodrász, Herczeg Csaba lett a mentora.

Szakmai sikerek:

A Toni&Guy-nál töltött évei alatt, az Essensuals nemzetközi tehetségkutató fotópályázatán felfigyeltek Ádám kiemelkedő képességeire: avantgárd és hajvágás kategóriában is díjnyertes munkái születtek. Ennek köszönhetően a nemzetközi csapat mellett, Art Director pozícióban kezdett el dolgozni. Közben itthon is többször megválasztották az “Év divatfodrászának”, egészen pontosan 2005-ben, 2008-ban és 2009-ben. Utána szalont váltott, és az East Side Hairben alkotott mindaddig, amíg 2010-ben ki nem került Trevor Sorbie londoni szalonjába. Kreatív érdeklődésének köszönhetően nem sokkal később az Art Team tagja lett, így a világ számos pontján megfordult – a csapattal mindenhol bemutatókat és továbbképzéseket tartottak.

Szabo-Adam-munkaja

Szabó Ádám a legnagyobb divatcégekkel és divattervezőkkel dolgozik együtt

Napjaink:

Ádámra időközben nem csak a szakmában, de a magánéletben is rátalált a szerencse. Szakmai kalandozásai során megismerkedett az amerikai származású Ketrinnel, aki később a felesége lett. Ketrin vízumának lejártával döntéshelyzetbe kerültek, így végül 2017-ben New Yorkba költöztek. A váltás után Ádám szabadúszó fodrászként kezdett el dolgozni, és napjainkban is magánvállalkozóként tevékenykedik. A legnagyobb divatcégeknek és divattervezőknek dolgozik – munkáiban legfőképp fodrászat művészeti aspektusai köszönnek vissza.

Instagram:

https://www.instagram.com/adamszabohair/ 

Szabó Ádám teljes történetéért irány Podcastet nézni:

Ha további inspirációra vágysz, kattints:

Ki az a Csetneki Sasa? Fodrászinfó Podcast és Fodrász Arcképcsarnok

 

Készítette: Fodrászinfó

Képek forrása: Szabá Ádám Facebook-profil

Ha tetszett az összefoglaló cikk, köszönjük a lájkot és a megosztást! ✂️

Közzétéve: 2022-03-09 11:37