Szigorít a NAV, de a Salonic időpontfoglaló rendszer megoldást nyújt!

Salonic_NAV_KATA_cover

A Salonic időpontfoglaló rendszer újabb problémára megoldással szolgál.

Az időpontfoglaló rendszerek hatékony működése vitathatatlan, és ez elsősorban annak a ténynek köszönhető, hogy már bőven túlmutatnak a naptári funkción. A Salonic csapata folyamatosan figyeli partnereinek igényét, ennek köszönhető, hogy azonnal reagálnak a hirtelen változásokra. A KATA-s magánvállalkozóknak nem újdonság, hogy a NAV az újév kezdetével szigorított az adatszolgáltatási kötelezettségeken, és a Salonic erre is megoldást kínál – ezt figyeld!

KATA 2020: amire figyelj oda!

A KATA-s vállalkozók minden bizonnyal találkoztak már az adóhatóság által indított változtatásokkal, amelyek már az idei évet is érintik. Ez annyit jelent röviden, hogy hamarosan minden magyarországi adóalany számára kiállított számlára, összeghatártól függetlenül kibővítik az adatszolgáltatási kötelezettséget. Ezidáig azért nem volt erre szükség, mert a KATA-s magánvállalkozások többnyire – alanyi adómentességük miatt – a vevők felé nem számítottak fel áfát, ezért nem vonatkozott rájuk az adatszolgáltatási kötelezettség. Hogyan tovább? Erre figyelj oda:

Első lépcső

2020. július 1. beköszöntével minden belföldi adóalanynak kiállított számlát (akkor is ha áfamentes) be kell küldeni a NAV-nak.

Második lépcső

2021. január 1-től minden egyes számlát és nyugtát, – a magánszemélyek részére kiállított számlákat és nyugtákat is – be kell küldeni az adóhatóság részére, azaz a kötelező adatszolgáltatás online történik!

Konklúzió

Az értékhatártól és társasági formától függetlenül minden számla bekerül a NAV rendszerébe:

  • áfás, alanyi adómentességet választó KATA-s,
  • vagy tárgyi adómentes tevékenységet folytató vállalkozás is!

Salonic_NAV_KATA_1

Salonic időpontfoglaló rendszer mint megoldás

Ha eddig nem lettél volna biztos abban, hogy szükséged van egy online időpontfoglaló rendszerre, most már biztos, hogy elgondolkozol rajta – mutatjuk is, hogy miért! A korábbiak során felsorolt változtatások értelmében a kiállított számlákat eddig is két módon tudtad előállítani:

  • számlázóprogramon keresztül automatizálva,
  • vagy kézi számlatömböt használva.

Akik már korábban is az automatizált számlázást választották azoknak könnyű a helyzetük, viszont a manuális megoldás további időigényes folyamatot von maga után. Ebben az esetben ugyanis egyesével, manuálisan, beszkennelve kell feltölteni a NAV Online Számla rendszerébe az aktuális számlákat.

Salonic megoldás: e-nyugta és e-számlázás

#1 A Salonic felhasználók biztonságban vannak, mert a bankkártyás előlegfizetés funkciónak hála a rendszer integrálja a Billingo online számlázó rendszerét. Ennek köszönhetően pillanatok alatt kiállítható lesz a számla és az e-nyugta is, amikor a vendég fizet.

#2 Bankkártyával történő tranzakciónál és készpénzes fizetés esetében egyaránt működik.

#3 A Billingo online számlázó programja automatikusan monitorozza az elkészített számlákat és az adatszolgáltatásra kötelezetteket beküldi az adóhatóság részére. Ezzel szemben, hogyha valami a manuális folyamatok során kimarad vagy hibásan van beküldve, akkor több százezres büntetéssel is számolnod kell!

salonic_onlineidopontfoglalas_3

Próbáld ki Te is a Salonic rendszerét!

Az adatszolgáltatási kötelezettség minden vállalkozóra és vállalkozási formára vonatkozik, ezért a Salonic számlázási funkciója az összes díjcsomagjában – Salonic SMART, GO, PRO – alapértelmezetten elérhető lesz.

Ha kedvet kaptál, kattints ide, és próbáld ki a 30 napos ingyenes próbaverziót!

 

Szöveg, kép és forrásanyag: Salonic

Készítette: Fodrászinfó

Lájkold és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy a legtöbb érintetthez maradéktalanul eljussanak a változtatásokról és a megoldásról szóló információk – köszönjük! 🙂

Közzétéve: 2020-03-09 15:27

Salonic_NAV_KATA_cover