Támogatás fodrászoknak

támogatás fodrászoknak

Ezennel bejelentésre került, hogy támogatás fodrászoknak is jár!

“219.000 forintot kaphatnak a veszélyhelyzeti korlátozásokkal érintett 56 főtevékenységet folytató önfoglalkoztatók. A kormány ezzel azoknak akar segíteni, akik alkalmazott híján nem voltak jogosultak az ágazati bértámogatásra.” – jelentette be Schanda Tamás az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) keddi közleménye szerint, mutatjuk a részleteket.

Támogatás a fodrászoknak

Ki igényelheti? 

Az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalhoz benyújtott kérelem alapján vissza nem térítendő támogatást kaphat azon Önfoglalkoztató, amely tényleges főtevékenységként az önfoglalkoztatók kompenzációs támogatásáról szóló rendelet I. melléklete szerinti tevékenységet folytatja és nem jogosult a veszélyhelyzet ideje alatt egyes gazdaságvédelmi intézkedésekről szóló 485/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet (továbbiakban: 485/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet) szerinti ,,Ágazati bértámogatásra” és nem minősül a 485/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet szerinti kifizetőnek, tehát adókedvezményre nem jogosult és nincs munkavállalója.

Önfoglalkoztató: veszélyhelyzeti intézkedésekkel érintett lenti ágazatokban jogszabály alapján korlátozásokkal érintett, alkalmazott nélkül működő mikrovállalkozás és önfoglalkoztató. 

Így például: 

1.50. Fodrászat, szépségápolás tevékenység

Hol igényelhető?

A kérelem az Önfoglalkoztató székhelye vagy telephelye szerint illetékes járási (fővárosi kerületi) hivatalnál igényelhető az alábbi nyomtatvány kitöltésével. 

Itt tölthető le a KÉRELEM felirat alatt.

https://nfsz.munka.hu/cikk/1544

Meddig igényelhető?

A kérelem a veszélyhelyzet végéig nyújtható be.

Mekkora a támogatás mértéke?

A támogatás mértéke a hirdetmény megjelenésekor érvényes garantált bérminimum összege, azaz 219 000 Ft.

A támogatás további részletei a HIRDETMÉNY dokumentumban olvashatók, 

ide kattintva!

Fodrászinfó Pro tipp:

mindenképp keresd fel könyvelőd, hiszen ő fogja tudni, hogy jogosult vagy-e a támogatásra. 

Szöveg és kép: Fodrászinfó

Forrás: MTI

Köszönjük, ha mindenkivel megosztod te is! 

Közzétéve: 2021-06-08 12:37