Újra itt az anyák napja! – Tudj meg mindent!

Tudj meg mindent az anyák napjáról!

Újra itt az anyák napja! Szülőnek lenni hatalmas felelősség, egy életre szóló tanulás és természetesen óriási örömforrás. Éppen ezekért minden év májusának első vasárnapján az anyukákat és a nagymamákat köszöntjük, hálát adva mindazokért, amiket eddig tettek Értünk. De vajon honnan ered ez az ünnep és mivel kedveskedj ezen a napon? Mutatjuk!

Mióta létezik anyák napja?

Az édesanyák ünneplésének története egészen az ókori Görögországra vezethető vissza, ahol előszőr tavaszi ünnepségeket tartottak Rheának, az istenek anyjának, és vele együtt az édesanyáknak. Ezután a történelem során többször is voltak olyan ünnepek, melyek az anyukákat köszöntötték. Angliában például az 1600-as években a húsvétot követő negyedik vasárnapon, az anyák vasárnapján tartották az édesanyák ünnepét. A családjuktól messze dolgozó szolgálók pedig ekkor szabadnapot kaptak, hogy hazamehessenek és az édesanyjukkal tölthessék az ünnepet. 

Anyák napja Magyarországon

Magyarországra az ünnep ötletét Petri Pálné, egy államtitkár felesége hozta be Amerikából. Ezután a legelső anyák napi ünnepséget 1925. március 8-án a MÁV gépgyár foglalkoztatójában munkásgyermekeknek tartották meg. Ezt a gondolatot aztán a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt vezetői vitték tovább és megtették az előkészületeket az anyák napja országos bevezetésére. Erre végül 1928-ban került sor, amikor már miniszteri rendelet sorolta a hivatalos iskolai ünnepélyek közé az anyák napját.

anyak-napja-magyarorszagon

Mit ajándékozz?

Ezen a napon, ahogy az összes többi jeles alkalmon is, szeretünk kedveskedni egymásnak egy kis ajándékkal. Azonban ennek kitalálása sokszor okoz fejtörést. Nem igaz? Mutatunk pár ötletet, amivel biztosan nem lőhetsz mellé! Mindezek előtt azonban fontos kihangsúlyozni, hogy az anyák napja elsősorban nem az ajándékokról szól, hanem a szeretet és a hála kifejezéséről. Ezért az ajándékotok mellé adjatok egy ölelést vagy egy puszit és pár szép szót is. Most pedig jöjjenek a tippek!

Férfiként a legjobb választás, ha virágot adsz!

Minden hölgy örül a növényeknek és ez anyák napján is igaz. Férfiként pedig egy csokor szép és illatos virág a legilledelmesebb ajándék, amit édesanyádnak vagy nagymamádnak adhatsz. Azonban arról ne feledkezz meg, hogy vannak növények, melyeket egyes hölgyek nem szeretnek vagy allergiásak rájuk. Ez egyénenként eltérő, ezért mindenképpen kérdezz körbe a hozzátartozóknál virágválasztás előtt. 

anyak-napja-viragcsokor

Férfiként egy csokor virág ajándékozása a legilledelmesebb, amit tehetsz anyák napján

Különleges csokoládé vagy kedvenc édesség

Ha édesanyád vagy nagymamád édesszájú, csokoládéval biztosan nem lőhetsz mellé. Kedvenc csokoládéjuk vagy édességük biztosan boldogságot fog Nekik okozni anyák napján. Ha pedig személyesebbé szeretnéd tenni számukra ezt az ünnepet, készítsd el Te kedvenc süteményüket! Az allergiákról és érzékenységekről viszont itt se feledkezz meg! 

Ajándékozz élményt és szépülést, akár közösen is!

Anyák napján biztosan minden szülő és nagymama vágyik egy kis kényeztetésre és megújulásra. Ehhez tökéletes választás lehet például egy időpont kedvenc fodrászukhoz, melyre akár közösen is elmehettek. Kérj időpontot most!

Anyák napi hairstyling a Frohner Szalonban

Az előbbi elgondolás inspirálta a Dyson Anyák napi hairstyling session eseményét is, ami Frohner Ferenc szalonjában került megrendezésre. E jeles nap alkalmából három csodás anyukát, Fésűs Nellyt, Dukai Reginát,  valamint Maroy Krisztinát lepték meg a Frohner Salon fodrászai egy laza frizurával. Fésűs Nellyt nagyobbik lánya, Csenge is elkísérte, így számukra ez egy igazi anya-lánya program volt.

Beszéljenek helyettünk a képek:

anyak-napja-Frohner-Ferenc

anyak-napja-frohner-szalon-egy

anyak-napja-frohner-szalon-ketto

Készül Dukai Regina laza hullámos frizurája

anyak-napja-fesus-nelly-es-csenge-egy

anyak-napja-fesus-nelly-es-csenge-ketto

Fésűs Nelly és lánya, Csenge is közös, anya-lánya élményeket szereztek a fodrászszalonban

anyak-napja-dukai-regina-egy

anyak-napja-dukai-regina-ketto

Dukai Regina egyedül érkezett feltöltődni az eseményre

anyak-napja-maroy-krisztina-egy

anyak-napja-maroy-krisztina-ketto

Maroy Krisztinát, a Glamour Hungary főszerkesztőjét Frohner Ferenc ellátta néhány hasznos hajápolási és styling tippel is

Anyák napi Dyson hairstyle Session videó

Az Anyák napi Dyson eseményről készült videót itt tudod megnézni, amiben Dukai Regina, Maroy Krisztina és Fésűs Nelly is elmondja, milyen is számára anyának lenni. 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fodrászinfó (@fodraszinfo) által megosztott bejegyzés

Ha tetszett a cikk és hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! 🙂

 

Készítette: Naár Barbara

Képek: Fodrászinfó és Dyson Hungary

Közzétéve: 2023-05-05 10:14