Versenylehetőség szépségipari tanulók számára: Online Szépész Kupa

szepesz_kupa_cover

Online Szépész Kupa kerül megrendezésre a tanuló fodrászok számára!

2020 viszontagságai mellett most még fontosabb, hogy előtérbe kerüljön minden olyan lehetőség, amivel előrébb juthatunk a szakmánkban. Ezúttal a szépségipari tanulók előtt tárunk fel egy újabb megmérettetési lehetőséget, amelyet a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikuma szervez. Ez nem más, mint az I. Online Szépész Kupa – mutatjuk a részleteket!

I. Online Szépész Kupa

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikum szívügyének tekinti, hogy a jelenlegi, embert próbáló helyzetben is lehetőséget biztosítson a fejlődésre és a megmérettetésre vágyó, szépségiparban tanuló diákok számára. Ennek köszönhetően, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Szépész csapatával karöltve, most egy új kezdeményezés látott napvilágot: az I. Online Szépész Kupa. Ahogyan már a nevében is benne van, ez egy rendhagyó versenylehetőség lesz, ugyanis a megmérettetés nem a klasszikus módon, hanem a digitális térben kerül megrendezésre.

Nyeremény:

Az I.Online Szépész kupa döntősei és felkészítő tanárai három millió forint értékben nyerhetnek fődíjakat, különdíjakat, díjakat.

A verseny menete:

1. JELENTKEZÉS: 2020. november 27-ig el kell küldeni a versenyen való részvételről szóló szándéknyilatkozatot. (Ezt kizárólag az adott iskola továbbítja, miszerint a tanulói szeretnének-e versenyezni.)

2. ELŐVÁLOGATÓ: az iskolák előválogató versenyt rendeznek, kategóriánként maximum 3 fővel lehet nevezhetnek. Az olyan intézmények tanulói is részt vehetnek a versenyben, ahol digitálisan zajlik az oktatás, csupán az otthoni környezetben kell elvégezniük a feladatokat.

3. ELŐVÁLOGATÓ HATÁRIDEJE: 2020. december 13. éjfélig minden résztvevő iskolának meg kell tartania az előválogató versenyt. Az előválogatóról pályaművenként 5 db fotót és 1 db videót kell beküldeni a titkarsag.szollosy.monika@kszcdekani.hu email címre. Ezek után 2020. december 14-én a szakmai zsűri dönt arról, hogy versenyszámonként és kategóriánként ki az a 6-6 versenyző, aki a döntőbe juthat. Az online verseny jelentkezési határideje: 2020. december 15. – éjfél.

Szepesz_Kupa_final_1

A verseny kijelölt időpontja és menete

KIJELÖLT IDŐPONT: 2020. január 14. (csütörtök) 9:00

A döntőbe jutott versenyzők valós időben dolgoznak az iskolai tanműhelyben/gyakorlati helyen/otthonukbanA verseny napján reggel minden induló megkapja az adott csoporthoz a belépési lehetőséget. Az idő leteltét követően a fényképeket a megadott felületre azonnal fel kell tölteni. A zsűri a munkafolyamat és a fényképek alapján választja ki az 1-6. helyezetteket. Az ajándékok és oklevelek postai úton kerülnek a nyertesekhez és felkészítő tanáraikhoz.

EREDMÉNYHIRDETÉS: 2020. január 14. (csütörtök) 18:00 – ONLINE

A verseny technikai háttere

#1 ELŐVÁLOGATÓ

FELTÉTEL: a kész versenyalkotás négy részletes és egy egészalakos “divatfotóból”, illetve egy munkafolyamatról szóló rövidfilmből áll. Nagy felbontású, mérete 3-5 MB/db. 

EGYÉB INFORMÁCIÓ: A videókat az iskoláknak a saját drive felületükre kell feltölteniük. A linknek letölthetőnek kell lennie, mert a videókból werkfilm
készül. Zene a videó alá nem kötelező, de amennyiben valaki használ, csak jogdíjmentes lehet. A beérkezett versenyműveket a felhasználók is értékelhetik közönségszavazattal (2020. december 20. nulla órától – 2021. január 13. éjfélig). A szavazatok és a megosztók között is értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra, melyek a 2021. január 14-én
este a verseny eredményeinek kihirdetésével együtt történik.

#2 DÖNTŐ

Egy kategórián belül a létszám 6 fő. A verseny értékelése kategóriánként és korosztályonként külön, 1 – 6. helyezésig történik. A zsűri értékeli a megadott szempontok és szakmaiság mellett, az összhatást (öltözet, smink, frizura, jól kiválasztott-, alkalmas modell és babafej) az egyedi fantáziát és a látványelemeket is!

Zsűri elnöke a fodrászoknál: Ternyák Kata, az amerikai Ford Models modellügynökség magyarországi képviseletének volt tagja, a BARBER BATTLE 2020 zsűri tagja.

A zsűri további tagjai Vörös Tamás és Dalotti Gergő a L’Oréal Professionnel oktatói, és Balogh Lajos a Revlon Professional oktatási vezetője és koordinátora, valamint Remek Annamária, a Remeka főszerkesztője.

Szépész Kupa támogatói:

  • kozmetikai főtámogatók: Primőr, fitoC & ST.Beauty
  • további kozmetikai támogatók: Pandhy’s, Karaja Hungary, Makeup Pro, Beauty Partner, AINHOA &Primavera Andorrana, Alveola, Ilcsi, Biola, Wax:on, Baggio, Bőrbarát Shop, Kiskunhalasi Szakképzési Centrum
  • fodrászati főtámogató: L’Oréal Professionnel
  • további fodrászati támogató: Schwarzkopf Professional, Revlon Professional, eLGON, fitoC, Kiskunhalasi Szakképzési Centrum
  • Az exkluzív különdíjat az Art Models Modellügynökség biztosítja. 

További információ kérhető:

 

Készítette: Fodrászinfó

Szöveg és képek: Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikum

Lájkold és oszd meg a cikket, hogy a legtöbb fodrásziskolához is eljusson a remek lehetőség híre! 🙂

Közzétéve: 2020-11-26 15:20